“A Fábrica de Nada” millor llargmetratge del festival l’Alternativa

La pel·lícula portuguesa dirigida per Pedro Pinho, s'ha emportat el premi al millor llargmetratge en la 24a edició del Festival de Cinema Independent de Barcelona

La pel·lícula portuguesa ‘A Fábrica de Nada’, dirigida per Pedro Pinho, s’ha emportat el premi al millor llargmetratge en la 24a edició de l’Alternativa, el Festival de Cinema Independent de Barcelona. Paral·lelament, hi ha hagut una menció especial per a ‘Taste of Cement’, de Ziad Kalthoum. La cinta francoxinesa ‘La Bonne Éducation’, de Gu Yu, s’ha emportat el guardó de millor curtmetratge. El Premi Residència de l’Alternativa Panorama, que consta d’una residencia d’una setmana a Cerbère, se l’ha endut David Muñoz per ‘El mundanal ruido’. El Premi Fílmic Crater-Lab de l’Alternativa Panorama/Hall se l’ha emportat Jaione Camborda Coll per ‘Rapa das Bestas’. Gràcies al premi, el director podrà gaudir d’una residència de dues setmanes a les instal·lacions de Crater-Lab. Per la seva banda, el Premi Antaviana – Mentoring Projects de l’Alternativa Professionals ha recaigut en el film ‘La casa del artista’. La seva directora, Ione Atenea, podrà fer la masterització digital DCP del seu film (premi valorat en 2.500 euros).
El Premi GAC al millor guió de l’Alternativa Panorama, consistent en una quota anual de soci de GAC, se l’emporta Jaione Camborda Coll per ‘Rapa das Bestas’. Finalment, els tres premis honorífics han estat atorgats a Manuel Muñoz Rivas per ‘El mar nos mira de lejos’ (Premi de la Crítica al millor llargmetratge de l’Alternativa Oficials), amb menció especial per a ‘El mar la mar’, de Joshua Bonnetta i J.P Sniadecki; a Ziad Kalthoum per ‘Taste of Cement’ (Premi Don Quixot al millor llargmetratge de l’Alternativa Oficials), i a Diane Obomsawin per ‘J’aime les filles’ (Premi del Públic al millor curtmetratge de l’Alternativa Oficials).