El Meridiana Rock torna amb Gertrudis, Itaca Band, 31 FAM i Pupil·les com a caps de cartell

El festival de música en català Meridiana Rock torna amb Gertrudis, Itaca Band, 31 FAM i Pupil·les com a caps de cartell i tindrà lloc el divendres 15 de maig del 2020, un any més al Parc de Can Dragó. El festival és promogut per la Plataforma per la Llengua amb la participació de Sunmusic BCN, la productora del Canet Rock, i té com objectiu crear “una nova centralitat cultural en un districte on l’ús social del català ha estat històricament baix”. Meridiana Rock compta, en l’edició del 2020, amb la col·laboració d’instituts i entitats del barri de Porta de Nou Barris, especialment les integrades a la Comissió de festes, i forma part dels actes de la Festa Major.
Un dels grups que actuarà serà Gertrudis, que presentarà per primer cop a Barcelona el seu nou disc, ‘No em dona la gana’. L’escenari del Meridiana Rock també acollirà enguany la música urbana de 31FAM. El grup, format per sis joves sabadellencs, és una fusió de trap, dancehall i reggaeton. Itaca Band i el raper Nel·lo C també tindran protagonisme al concert de la Meridiana.
El festival també comptarà amb el rap electrònic feminista de Pupil·les. El grup té una vinculació especial amb la Plataforma per la Llengua, perquè va ser uns dels finalistes de l’edició del 2018 dels Premis Martí Gasull i Roig. Miquel del Roig compartirà el cartell del Meridiana Rock 2020 amb Infumables i el DJ Ernest Codina, que completen la programació.
El Meridiana Rock s’emmarca dins de la Festa Major del barri de Porta del districte de Nou Barris, però també dins del Pla d’Actuació Lingüística Integral que la Plataforma per la Llengua hi desenvolupa. Com han explicat en un comunicat, entre els objectius del Meridiana Rock hi ha “incentivar l’accés i la participació dels joves en un projecte cultural i alhora potenciar la participació d’entitats veïnals, de persones nouvingudes i d’associacions del barri de Porta i del districte de Nou Barris”. El festival compta amb la col·laboració d’instituts i entitats del barri de Porta, especialment de les que estan integrades a la Comissió de festes.
Per reforçar la participació de les entitats i la importància de la seva implicació en un projecte de cohesió social també hi participarà la Fundació Privada Vozes. A banda, es presentarà la feina que es va començar a fer el novembre del 2019 amb els joves de l’Institut Flos i Calcat del barri de Porta, que han creat una cançó amb el raper sabadellenc Nel·lo C i n’han elaborat un videoclip, amb el guiatge de la dramaturga Estel Solé.