Björk dona el tret de sortida al Sónar 2017 amb una sessió de DJ

La cantant i artista visual passa dels ritmes més relaxats als més ballables en la seva actuació

La cantant i artista visual islandesa Björk va donar ahir a la tarda-nit el tret de sortida al Sónar 2017 amb una sessió de DJ i ho ha fet davant unes 3.000 persones. Els temes que van estar sonant van ser dels més eclèctics i es va poder veure a la cantant ballant. Björk va ser una de les grans protagonistes d’ahir dimecres, ja que, també, al matí es va inaugurar al CCCB la seva exposició ‘Björk Digital’ i a la tarda va oferir una xerrada en el marc del Sónar +D. De fet, allí va assegurar que la seva actuació com a DJ busca generar un ambient de club passant d’un inici més relaxat amb rareses de World Music a ritmes més ballables.
“No estic intentant ser la millor DJ del món”, ha manifestat Björk en la seva xerrada, sinó que el seu objectiu és compartir la seva llibreria i explorar. L’artista va dir que ha estat un llarg viatge i que la seva intenció no era ser DJ, sinó que “vol viure i fer coses en les que la gent pugui parlar i divertir-se”. Björk ha fet aquestes declaracions poques hores abans de la seva actuació.

Björk va protagonitzar el concert inaugural del certamen, que enguany es va celebrar al recinte de Fira Montjuïc (Sónar Dia) ahir dimecres, és a dir, un dia abans que arrenqui el festival i coincidint amb l’inici del Congrés Sónar +D, que s’avança un dia per a acreditats. Björk va oferir una sessió de DJ de quatre hores en què estava previst que combinés gèneres diversos que han influït a la seva carrera, des de l’electrònica experimental a les músiques tradicionals. Ha sigut una de les poques vegades en què s’ha pogut veure l’artista actuant en aquest format.