Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

Unes 16.000 persones participen en la segona Som Cultura Popular

Avatar photo

Des del sector aposten per la seva continuïtat i creuen que la trobada "ha vingut per quedar-se"

El fòrum Som Cultura Popular tanca la seva segona edició aquest diumenge al barri de Sant Andreu amb una participació de 16.000 persones, tres mil més que fa dos anys, i un centenar d’entitats implicades. La mostra s’ha celebrat entre el 25 i el 28 de gener a l’antiga fàbrica Fabra i Coats i a l’espai de Can Fabra amb l’implus de l’Ajutament de Barcelona, diversos departaments de la Generalitat, i el conjunt d’associacions que han organitzat diverses activitats per un públic de totes les edats. Els convocants s’han mostrat especialment satisfets amb el resultats obtinguts, i confien mantenir la trobada cada dos anys.
“La segona edició l’hem convocada per aclamació popular però després del treball mostrat aquests dies a Sant Andreu crec que podem afirmar que el Som Cultura Popular ha vingut per quedar-se”, ha afirmat Carles Sala, director de Cultura de Proximitat de l’Ajuntament de Barcelona. Entre les novetats d’enguany ha destacat la primera edició del fòrum Educació i Cultura Popular, en el qual han participat centres educatius, ampes, ajuntaments i associacions d’arreu del país. Aquest ha estat un dels tres principals eixos temàtics de la mostra, juntament amb el patrimoni cultural immaterial i els canvis socials associats a la transformació urbana i la gentrificació.

La gentrificació va ser la protagonista d’una de les activitats més seguides en un debat sobre els seus efectes sobre la cultura popular amb l’activista veïnal i professor d’arquitectura Antoni Ramon i el periodista Antonio Baños. El mateix divendres, la pluja va obligar a traslladar algunes activitats a ‘aire lliure a recintes tancats. Al llarg de dissabte es van poder realitzar totes les activitats programades a la plaça de Can Fabra, com la ballada de sardanes, la cercavila de dracs infantils, el concert de la Banda de Música d’Ulldecona o la mostra de foc. Aquest diumenge els visitants han pogut gaudir de les últimes activitats, com el tast de cervesa neolítica, el dinar popular, els tallers de construccions humanes, de ball de bastons o danses tradicionals.

“Estem convençuts que tenim un paper important en la societat actual i aquest paper passa per ser un espai de relació social, intergeneracional i d’inclusió”, ha assegurat Montserrat Garrich, de l’Esbart Català de Dansaires, un dels col·lectius participants. Garrich considera que “no sempre la cultura popular troba moments en el calendari per aturar-se i pensar”, com és el cas del fòrum Som Cultura Popular. Els organitzadors estudiaran els futurs emplaçaments per acollir la trobada a l’espera de poder repetir-la el 2020.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Fàbrica del Sol, un espai d’educació ambiental, torna a obrir les portes

Notícia següent

Rescaten una escaladora en estat crític a Subirats

Notícies relacionades