Correus i l’AMB signen un acord perquè els pagaments de taxes i tributs es puguin fer des de qualsevol oficina de l’Estat

El nou sistema permetrà tramitar autoritzacions per entrar a la ZBE, el tribut metropolità o la taxa de residus

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge del centre logístic de Correus al polígon El Segre de Lleida, el 20 de març del 2020. (Horitzontal)
L’AMB i Correus han formalitzat un conveni perquè la ciutadania pugui completar els pagaments de taxes i tributs a través de qualsevol oficina de l’Estat a través d’un gir postal. El nou sistema estarà disponible per a les principals taxes de l’AMB, i inclourà les autoritzacions diàries per entrar a la Zona de Baixes Emissions (ZBE), el tribut metropolità (TM) i la taxa metropolitana de tractament de residus (TMRT). El servei, segons ha explicat aquest dilluns l’AMB en un comunicat, facilitarà els tràmits a les persones que no disposin de connexió a internet o bé prefereixin no fer-los de manera telemàtica. El cost de cada gestió serà d’1,95 euros i es podrà dur a terme des de qualsevol de les 2.393 oficines de Correus de tot l’Estat.
L’acord entre l’AMB i Correus cobreix les taxes metropolitanes més freqüents. Una d’elles és la taxa per a la gestió metropolitana de les zones de baixes emissions, que permet obtenir una autorització a tots els vehicles que no compleixin els requisits per circular per dur a terme activitats de primera necessitat. Cadascuna d’aquestes autoritzacions –màxim 10 dies l’any- comporten el pagament d’un import de 2 o 3 euros depenent del tipus de vehicle, tot i que hi ha reduccions d’import per a les persones amb rendes més baixes.

Des de les oficines de Correus també es podrà abonar el tribut metropolità, que paguen els contribuents dels 36 municipis metropolitans propietaris d’un immoble com a recàrrec de l’IBI, i la taxa metropolitana de tractament i disposició de residus municipals, tot i que habitualment es paga juntament amb el rebut de l’aigua.

L’acord també permet pagar les taxes per a l’ordenació del transport col·lectiu de viatgers de superfície –dirigida a persones que vulguin prestar serveis o activitats relacionades amb el transport- o la taxa metropolitana de prestació de serveis i activitats ambientals, dirigida a persones que vulguin tramitar alguna de les autoritzacions relacionades amb el cicle de l’aigua.

Per l’AMB, aquesta nova opció vol “facilitar els tràmits a la ciutadania per ser una administració més propera” i “aconseguir una metròpolis més cohesionada i amb menys desigualtats socials”. Per informar sobre aquest nou servei, l’AMB ha desplegat una campanya informativa a les oficines de Correus de tot el territori que dóna a conèixer la nova opció de pagament i explica els procediments que cal seguir.