Comencen les obres del carril bici al carrer Aragó de Barcelona

Tot i que s'ha eliminat un carril de circulació, les tasques no han provocat retencions

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Carrer Aragó amb un ciclista en primer pla. ACN

Aquest dissabte han començat les obres per fer realitat el nou carril bici del carrer Aragó, que travessarà el districte de l’Eixample. Serà unidireccional en sentit Llobregat, es farà entre l’avinguda Meridiana i el carrer Tarragona, i tindrà una longitud de 4,8 kilòmetres. El nou carril se situarà a l’esquerra de la calçada i estarà protegit en part del recorregut per un cordó de serveis i fitons a les cruïlles i als passos de vianants.

Aquesta nova via comportarà l’eliminació d’un carril de circulació en tot el seu recorregut. Aquest dissabte al matí, tot que les obres han tallat dos o tres carrils en algun tram, no s’han registrat retencions importants en aquesta artèria de la ciutat.

L’Ajuntament pretén que aquest carril sigui un “eix principal pels desplaçaments ciclistes a la ciutat” i destaca que permetrà connectar amb els carrils ja existents a les vies transversals a Aragó.

Amb la seva construcció també es dona continuïtat immediata al carril existent a la Rambla Guipúscoa des del barri de La Pau sumant un itinerari de més de 7 quilòmetres des d’aquest punt, alhora que complementa l’actual carril bici del carrer València en sentit Besòs.

Està previst que les obres s’allarguin fins a mitjans de gener. Aquestes consistiran en la senyalització del carril i el desplaçament de serveis si és necessari i es treballarà en paral·lel als trams Pau Claris-Meridiana i Tarragona-Pau Claris. Les obres es faran principalment durant els caps de setmana i en horari nocturn entre setmana, tot i que també caldrà fer treballs alguns dies laborables en horari diürn.

Els caps de setmana s’ocuparan dos carrils de circulació i durant les tasques de nit, tres carrils. Aquest dissabte han començat a fer tasques de fresat i pavimentació des del carrer Pau Claris fins al carrer Casanova, des d’avinguda Meridiana fins al carrer Independència i des del carrer Nàpols fins al carrer Pau Claris.