Barcelona preparada per acollir la nova edició del Mobile World Congress

Avui s’ha celebrat una reunió de la Taula Operativa que coordina totes les institucions i serveis implicats en la celebració d’aquest esdeveniment

La ciutat de Barcelona està preparada per acollir la nova edició del Mobile World Congress, que tindrà lloc entre els dies 28 de febrer i 3 de març a la Fira de Barcelona. Avui ha tingut lloc la Taula Operativa que coordina tots els serveis implicats en la celebració del congrés i que ha estat presidida pel tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni.

A la reunió han participat presencialment i telemàticament el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga; la directora d’Esdeveniments a Europa de GSMA, Eulàlia Ripoll; i representants del Govern de l’Estat, de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat, juntament amb els responsables dels diferents serveis municipals i metropolitans implicats.

El tinent d’alcaldia ha destacat que “aquesta nova edició del MWC serà la de la recuperació i la tornada a la normalitat i volem enviar aquest missatge tant als operadors econòmics de la ciutat com internacionalment” i ha afegit que “Barcelona és la ciutat que, abans de la sisena onada, estava creant més ocupació, més empreses i on més havien crescut les exportacions”.

Collboni ha recordat que som un dels països amb un nivell de vacunació més elevat i ha explicat que “la perspectiva és molt millor que la de l’edició de 2021, encara no arribem a les xifres de 2019 però cal tenir en compte que encara es mantenen restriccions a nivell mundial i la mobilitat no ha recuperat la normalitat” i ha reblat “estem a una ciutat segura i acollidora”.

A més, també ha remarcat que es compliran amb tots els protocols de seguretat establerts i ha agraït la implicació de totes les institucions i organismes implicats en la celebració d’aquest esdeveniment internacional.

Finalment, el tinent ha donat algunes de les principals xifres que, a dia d’avui, han facilitat les diverses institucions i empreses vinculades al MWC i que refermen que aquesta edició superarà la de l’any anterior. Així, en aquest moment hi ha tres vegades més metres quadrats d’espai reservats a Fira de Barcelona, 1.500 expositors confirmats de 150 països i 400 ponents presencials. Pel que fa al nombre d’habitacions reservades, a hores d’ara, hi ha 10.000 mentre que al 2021 a aquestes alçades eren 1.000, es multiplica per 10 la xifra.