Barcelona inaugura avui el festival de la infància ‘La Ciutat de la Diversió’

Serà gratuït i en un espai "completament exterior" de Montjuïc

El recinte Montjuïc de Fira de Barcelona obre aquest dilluns a les 10 ‘La Ciutat de la Diversió’ (antic Festival de la Infància) en un format adaptat a la pandèmia, i se celebrarà fins al 31 de desembre.

Montjuïc acollirà 6.000 m² d’activitats lúdiques destinades a nens de 5 a 12 anys “en un espai completament exterior i amb accés lliure i gratuït”, informa la Fira en un comunicat.

La Ciutat de la Diversió estarà oberta de 10.00 a 18.00 fins a l’últim dia de l’any, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

PLAÇA DEL UNIVERS
S’obrirà la Plaça del Univers per a celebrar una vintena d’activitats en quatre grans àrees: espai multiesport, espai mobilitat, espai de jocs i espai cultural.

Els nens podran practicar esports, ser creatius, gaudir dels circuits de mobilitat, i divertir-se i aprendre amb jocs sobre sostenibilitat.

4 GRANS ÀREES
L’espai multiesport inclourà futbol, bàsquet, tennis, handbol i hoquei, entre altres, amb més de 2.000 m² on hi haurà: quatre pistes de diverses disciplines; bàsquet i tennis tindran una instal·lació pròpia; en la pista poliesportiva de gespa artificial hi haurà partits de futbol, hoquei i rugbi, i un espai d’activitats acollirà altres esports i jocs.

En l’àrea de mobilitat hi haurà quatre pistes i circuits: una zona de patinatge sobre rodes, un traçat per a ‘hover karts’, una pista amb rampes i obstacles pensats per a skateboard i patinets, i un ‘pump track’ per a bicicletes.

L’espai cultural tindrà la creativitat com a eix: inclourà un escenari amb espectacles, espais per a tallers de circ, ‘Stencil pop’ (estarcido, per a dissenyar i imprimir pòsters), sessions de karaoke familiar i de ‘air guitar’ (ball simulant tocar una guitarra) i una zona de ‘Art&Hort’ (on fabricar tests decoratius amb materials reciclats, per a fomentar els horts urbans a casa).

SOSTENIBILITAT I DIVERSIÓ
Per a formar en sostenibilitat, un altre espai de la ‘Ciutat de la Diversió’ acollirà jocs que divulguen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, el reciclatge, i nocions bàsiques d’economia circular.

Aquest espai inclourà carreres, concursos de preguntes i tallers de Dapostar, un joc de malabars.