El preu de llogar una habitació a Barcelona s’enfila entre els 595 i els 623 euros de mitjana als portals immobiliaris Idealista i Pisos. com, respectivament. Totes dues plataformes destaquen en estudis publicats aquest dijous que la capital catalana és la ciutat amb els lloguers compartits més cars d’Espanya. Els portals difereixen sobre quina és la segona ciutat més cara on arrendar una habitació: Idealista assenyala que és Madrid (550 euros) i Pisos.com Sant Sebastià (547). Els estudis situen Palma de Mallorca entre les quatre ciutats més cares. Pisos.com també destaca que Girona és la cinquena del rànquing amb habitacions de lloguer més cares amb 474,8 euros al mes.
Idealista assenyala que a tot l’Estat l’oferta de pisos compartits s’ha incrementat un 20% interanual durant el tercer trimestre de l’any, mentre que el preu ha crescut un 5%, fins als 400 euros mensuals. En canvi, a Barcelona el preu de llogar una habitació en un pis compartir ha crescut un 11% en aquest període. A Lleida, l’augment ha sigut del 5%. Aquests increments han sigut molt superiors que el de la resta de capitals catalanes: Girona (+1%), Tarragona (+0%)
Mentre que a Barcelona l’oferta d’habitacions per compartir ha crescut un 11% en un any i els interessats han caigut un 1%; l’informe apunta que hi ha a Girona hi ha menys habitacions ofertades que fa un any (-13%) i, en canvi, s’han disparat les persones que volen llogar-les (+110%). La capital gironina ha registrat el major increment d’interessats per habitació de tot l’Estat, on la mitjana d’increment ha sigut d’un 8%.
A Tarragona l’oferta ha pujat un 1% i les persones interessades en cada anunci un 5% i a Lleida el total d’anuncis ha crescut un 39% i els potencials llogaters un 6%.
Pisos.com destaca que aquest tipus de lloguers pateixen “el mateix problema que el mercat de l’habitatge en general, que la demanda supera l’oferta, fet que encareix les rendes“. Segons dades tretes del portal pisoscompartidos.com, el preu mitjà per llogar una habitació a l’Estat ha crescut un 55% en 10 anys, dels 272,3 euros al mes del 2014 als 422,9 del 2024.
“El pis compartit és el primer pas a l’emancipació juvenil i l’últim recurs per les finances personal més ajustades i si l’alternativa deixa de ser accessibles, les conseqüències podrien ser devastadores per la societat“, ha apuntat Ferran Font, director d’Estudis de pisos.com.
Les autoritats franceses han entregat a Espanya el detingut a Besiers (França) a finals de març per un homicidi a…
Les negociacions dels treballadors amb PortAventura World continuen “encallades”, segons ha explicat la secretària general de la Unió Intercomarcal de…
Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimecres una dona, de 41 anys, per robar en un establiment comercial de Lleida…
Les empreses de turisme actiu de la demarcació de Lleida van generar un impacte econòmic de 112,92 milions d’euros l’any…
Els Agents Rurals han interceptat i denunciat aquest dimecres un furtiu fent pesca subaquàtica dins la reserva natural del cap…
El debat sobre l’ús del sòl públic ha esclatat amb força aquest matí a Castelldefels. En una compareixença conjunta al…
Esta web utiliza cookies.