Categories: Barcelona

Barcelona comença al Parc de l’Estació del Nord les obres de l’Àrea d’Esbarjo per a Gossos més gran de l’Eixample

L’Ajuntament de Barcelona inicia aquest mes d’agost les obres de l’Àrea d’Esbarjo de Gossos (AEG) més gran del districte de l’Eixample i una de les més grans de la ciutat. Està previst que durin sis mesos i mig, fins al proper mes de març, i compten amb un pressupost d’1,1 milions d’euros. Amb aquestes obres es posa solució a un conflicte que havia requerit de la mediació del consistori entre veïns i propietaris de gossos, que permet segregar usos i que a la vegada servirà per introduir millores de visibilitat, connectivitat i accessos del Parc de l’Estació del Nord. Es tracta d’una de les actuacions més significatives i destacades al districte per enguany.

L’AEG ocuparà més de 1.400 metres quadrats, d’un total de 4.864 metres quadrats afectats i que inclourà zona verda, camins i accessos al parc. El projecte neix de l’acord entre veïns i tenidors de gossos per a poder disposar de dues zones diferenciades per garantir la convivència al parc entre els qui hi van amb gossos i qui fan servir les àrees de jocs, els espais lliures i espais verds sense mascota. D’aquesta manera es resolen els conflictes que es podien derivar de la presència d’animals sense lligar per tot el parc.

L’adequació d’aquesta zona del Parc de l’Estació del Nord –ubicat en la confluència entre el Pont de Sardenya, Pont de la Marina i l’Arxiu de la Corona d’Aragó-, permetrà a la vegada dur a terme millores en el seu conjunt. Els punts clau del projecte són:

La construcció d’un nou espai per a gossos (AEG) integrat dins el Parc, amb uns mur-tanques en forma de talussos paisatgístics que ajuden a configurar l’espai i el recorregut principal del parc.

La substitució del mur de formigó del xamfrà Sardenya-Almogàvers, totalment opac, per una tanca metàl·lica que millori la visibilitat i mantingui el diàleg interior-exterior entre el parc i el carrer.

L’obertura d’una nova entrada al Parc, a la banda de la cruïlla del Carrer Sardenya.

La millora de l’accessibilitat al Parc, mitjançant l’atalussament de les terres, la delimitació de parterres i la traça de nous camins de paviments accessibles.

L’àrea d’esbarjo passa a formar part del conjunt del parc com un element més del paisatge

El projecte proposa l’obertura d’un nou accés per les cantonades dels carrers Almogàvers i Sardenya, així com l’eliminació del mur de tancament existent de formigó. Preveu retocar lleugerament la topografia per a ampliar i suavitzar els pendents dels camins existents que duen al parc. Un dels punts claus del projecte ha sigut la integració del nou espai de gossos dins el conjunt del parc. Per això s’ha projectat un tancament fet amb talussos paisatgístics enjardinats, que dialoguen amb les formes ondulades i orgàniques del conjunt. El nou espai integra un nou recorregut de pendent contínua, que permet arribar des de l’entrada per la cantonada del carrer Almogàvers amb Sardenya fins al parc. D’aquesta manera, l’àrea d’esbarjo passa a formar part del conjunt del parc com un element més del paisatge.

També, es canvia l’enllumenat existent del parc per millorar la il·luminació de la zona i donar una imatge més coherent i uniforme a l’àrea. Es col·loquen noves columnes d’enllumenat, amb projectors LED. El mobiliari urbà, de disseny acurat i d’estètica integrada amb el conjunt del nou paisatge, es composa de bancs de formigó armat disposats en sintonia amb les formes curvilínies dels parterres, papereres i uns abeuradors d’aigua potable per a gossos.

El projecte manté la superfície de sòl verd. Els parterres verds ocuparan aproximadament un 40% de la superfície total; la resta del paviment es realitzarà preferentment amb materials orgànics de sauló. I, a l’interior de l’àrea de gossos, hi haurà un gran espai amb sorra garbellada per al joc dels animals. La presència de la vegetació es potenciarà proposant la plantació de noves espècies arbustives.

Pel que fa als materials utilitzats, el projecte, en general, escull materials reciclats quan és possible, d’elevada durabilitat i certificats amb ecoetiqueta. Com a solució especifica per aquest projecte, es proposa reutilitzar els materials procedents de l’enderrocament del paviment actual de lloses de formigó com àrids per a la constitució de les sub-bases dels nous paviments de sauló estabilitzat.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

L’AEQT i la URV impulsen el primer màster en Seguretat Industrial dels Processos Químics

L’AEQT i la URV, a través del Centre de Formació Permanent de la Fundació URV,…

2 minuts fa

El Consell dels Infants de La Massana aprova la campanya cívica La Massaneta

Els alumnes dels tres centres escolars de la Massana han participat en una nova edició…

14 minuts fa

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant se suma al Dia Internacional dels Museus

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus que se celebra 18 de maig, de les 10 a les…

14 minuts fa

Una persona de Terrassa fa ple a La Quiniela i s’emporta més de 400 mil euros

Un o una terrassenca és avui força més ric o rica i és que a…

27 minuts fa

Xoc entre un tren de mercaderies i un turisme a Reus

La col·lisió entre un turisme i un tren de mercaderies ha provocat la interrupció de…

32 minuts fa

La URV es manté com la segona millor universitat catalana

La Universitat Rovira i Virgili ha estat reconeguda un cop més al “Young University Ranking”…

50 minuts fa

Esta web utiliza cookies.