La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment aquest dimarts la modificació de l’ordenança de terrasses per regularitzar la instal·lació de plataformes en calçada i prioritza la ubicació de les taules i cadires en aquests espais.
Aquestes hauran de disposar d’un moble homologat situat en cordons d’aparcament o carrils de circulació que garanteixi l’accessibilitat, la visibilitat, el pas de serveis i l’accés a equipaments i pàrquings. El text ha tirat endavant amb el vot a favor de tots els grups i de la regidora no adscrita, així com l’abstenció d’ERC i JxCat. Es preveu que el document arribi al plenari abans de finals d’any i entri en vigor a partir del gener del 2022.
El maig de 2020, el consistori va tirar endavant una sèrie d’actuacions per donar resposta a la crisi sanitària de la covid-19 que preveien la instal·lació o ampliació de terrasses, que s’ubicaven a la calçada. Des d’aleshores, s’ha concedit 3.668 llicències de les quals 1.588 s’han donat en espais com cordons d’aparcament, carrils de circulació i xamfrans.
La voluntat és que aquestes puguin passar a ser definitives, per això l’ajuntament va codissenyar amb quatre empreses del sector uns prototips de plataformes d’ampliació de vorera on es col·loca el mobiliari de les terrasses. Durant l’estiu es van instal·lar diversos prototips als barris de l’Eixample, Ciutat Vella i Nou Barris que s’han testejat per validar-ne el funcionament, i com a resultat s’han homologat set models.
Calendari i pròxims passos
Un cop aprovada inicialment, la modificació de l’ordenança entra en un període d’exposició al públic d’un mes, en què la ciutadania i entitats podran fer-hi al·legacions. Seguidament, s’encararà l’aprovació definitiva al plenari a finals d’any per tal que la nova normativa entri en vigor l’1 de gener de 2022.
La vigència dels permisos excepcionals de noves terrasses i ampliacions caduca el proper 31 de desembre, però la nova regulació preveu prorrogar-les automàticament l’1 de gener i fixa un termini de dos mesos des de l’entrada en vigor del text perquè els restauradors puguin demanar-ne la continuïtat.
Properament, l’Ajuntament també convocarà la Comissió Tècnica de Terrasses per tal de poder debatre les millores que calguin amb els agents implicats.
Retirada dels blocs de formigó
La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ha subratllat que la modificació de l’ordenança permetrà començar “la retirada dels blocs de formigó”. Una mesura que, ha recordat, no els agrada, però que va resultar ser “la més ràpida i homologada de suport a la restauració”.
Així ha insistit que de cada al juny del 2022 els restauradors podran tenir instal·lades les noves terrasses “de forma ferma” i que es “deixaran de veure els blocs” definitivament.
La Canonja està immersa en la recta final per l'anhelada inauguració de l'Espai Mammuthus. Tot i la importància d'aquest, l'aposta…
Unes de les accions que l'Ajuntament del Morell té sobre la taula, és finalitzar la gestió de la concessió de…
La policia va detenir, la matinada de dissabte a l’exterior d’un local d’oci nocturn d’Andorra la Vella, un jove de…
El Saló Internacional de la Logística de Barcelona (SIL Barcelona), organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB)…
Vilafranca del Penedès acull aquest dissabte 10 de maig la primera Mostra Intercultural de Construccions Humanes (MICH). Aquesta mostra, que està…
Un agent de la Policia Nacional que es trobava fora de servei va salvar la vida d’una jove que intentava…
Esta web utiliza cookies.