La gerent municipal de l’Ajuntament de Barcelona Sara Berbel ha apostat aquest dimarts per crear un model de treball inclusiu basat en la formació per afrontar la recuperació econòmica de la ciutat després de la crisi de la pandèmia de la covid-19.
Ho ha dit en la taula Reactivació de Persones, durant les jornades ‘Barcelona reACT’, que des d’aquest dimarts i fins divendres reflexionaran sobre la nova agenda per a la reactivació econòmica postcovid-19 fins al 2030.
Berbel ha destacat que una de les claus d’aquest model de treball és la formació, perquè Espanya està “molt lluny” dels estàndards que marca la Unió Europea, que indica que perquè hi hagi un benestar econòmic cal que el 40% de la població tingui estudis superiors.
També veu necessari instaurar un model de teletreball que sigui sostenible, “tenint en compte els riscos que pot tenir si no es combina amb treball presencial”, i posar esforços en com afrontar la desigualtat i situar les persones al centre de les prioritats.
“Passem d’una desigualtat molt lligada a la pobresa econòmica a la desigualtat d’una societat complexa que té molts factors i que ja no identifica les desigualtats amb ningú en concret”, ha assenyalat.
Ha advertit que en el futur no només hi haurà nous llocs de treball, sinó noves professions vinculades a àmbits com la sostenibilitat mediambiental, la tecnologia, les indústries creatives, les economies socials i solidàries, i d’emprenedoria urbana, que creu que les administracions públiques han de tenir en compte.
Finalment, ha considerat que cal assenyalar les línies estratègiques per a l’economia i la formació, i fer-ho de manera emprenedora perquè la resta d’actors s’hi sumin i aconseguir una transformació local.
De la seva banda, la comissionada per a la Promoció de l’Ocupació i Polítiques contra la precarietat laboral de Barcelona, Raquel Gil, que ha presentat la taula, ha assegurat que l’Ajuntament no es conforma amb “ser notaris de la situació”, donant dades o lamentant-se per les conseqüències de la crisi en el sector del treball.
“Volem ser part de la solució i plantejar polítiques que ajudin a replantejar l’economia de la ciutat”, ha afegit, i en aquest sentit, ha destacat el reforç de polítiques actives i el replantejament de la formació per assolir un model de ciutat basat en la qualitat, l’equitat i la inclusió.
En la taula, també hi han participat el becari en Economia de la Universitat d’Oxfort i professor visitant a King’s College London, Daniel Susskind; el responsable de la Unitat d’Ocupació i Competències, Jonathan Barr, i la investigadora del Grup de Recerca de Gènere i TIC i professora titular de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Lidia Arroyo.
L'Espai Jove de Valls ha acollit aquest dissabte 26 d'abril la festa de lliurament dels premis de la 18 a edició del…
Aquest dissabte 26 d'abril s’ha inaugurat oficialment el Pou de Gel d’Alcarràs, després de la seva restauració i adequació, recuperant…
Aquest divendres, el Tinglado 1 del Moll de Costa ha acollit l’acte d’inauguració de l’exposició del 35è aniversari dels Gegants…
La proximitat entre la Setmana Santa i la diada de Sant Jordi han propiciat que la Setmana Medieval de Montblanc…
Aquest matí, al voltant de les deu, s'ha localitzat el cos sense vida d'un home al voltant del camp de…
La consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque, i l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, han signat avui el…
Esta web utiliza cookies.