Un restaurant amb tres canvis d’ubicació
El restaurant Atempo va néixer a l’hotel The Mirror Barcelona a principis del 2017, però la proposta va acab de distància, a La Fortalesa de Sant Julià de Ramis. De la mà de Ramon López Vergé, res ar tancant. El 2018 Jordi Cruz va tornar-ne a encendre els fogons però a un centenar de quilòmetres ponsable d’Or Joiers, la proposta gastronòmica de Jordi Cruz arribava a Girona per complementar-se amb un museu de joies i art de Quim Hereu. La iniciativa va rebre una estrella Michelin. La mort de l’industrial i el desacord amb els seus hereus, sumat a la pandèmia de la covid, van propiciar-ne el tancament.
El ‘tercer’ Atempo va obrir portes al carrer Còrcega de Barcelona la primavera passada, en un local on un altre dels grans noms de la gastronomia catalana, Carles Gaig, hi havia tingut el seu restaurant. Cruz complementa així l’oferta que ja té a la ciutat, amb el triestrellat ABaC, l’Angle –amb dues estrelles-, a més del local de tapes Ten’s.
11 restaurants amb tres estrelles i 40 amb dues
En total, la selecció del 2022 de la guia vermella inclou 1.362 restaurants a Espanya, Portugal i Andorra, entre els quals hi ha 11 establiments amb tres estrelles, 40 amb dues, 211 amb una i 284 Bib Gourmand.
Com a novetats, a més de l’Atempo, Michelin ha donat a 26 nous establiments la seva primera estrella. Es tracta dels restaurants Alejandro Serrano (Miranda de Ebro), Arrels (Sagunt), Atalaya (Alcossebre), Auga e Sal (Santiago de Compostela), Ayalga (Ribadesella), Cañabota (Sevilla), Casona del Judío (Santander), Coto de Quevedo (Torre de Juan Abad), Deessa (Madrid), El Rincón de Juan Carlos (Tenerife), El Serbal (Santander), Fierro (València), Garena (Dima), Kaido Sushi Bar (València), La Gaia (Eivissa), Lera (Castroverde de Campos), Lienzo (València), Ment by Óscar Calleja (Salamanca), Nintai (Marbella), Nub (Tenerife), Nublo (Haro), Peix & Brases (Dènia), Poemas de Hermanos Padrón (Gran Canaria), Quimbaya (Madrid), Versátil (Zarza de Granadilla) i Zaranda (Palma). El restaurant d’Andorra l’Ibaya (a Soldeu) també ha aconseguit la primera.
Vuit nous restaurants amb estrella Verda
Per segon any, la guia vermella ha concedit les conegudes com a estrelles verdes a restaurants que destaquen per al seu compromís amb la gastronomia sostenible, combinat amb una identitat culinària. Entre els que l’han rebut hi ha El Celler de Can Roca, així com el Maca de Castro (Mallorca), el Cenador de Amós (Villaverde de Pontones), Coque (Madrid), Finca Alfoliz (Aljaraque) i Lera (Castroverde de Campos). Ja hi ha 29 restaurants que tenen aquesta distinció.
Com a novetat de l’edició del 2022, Michelin ha impulsat dos nous premis especials per fomentar els joves talents i la transferència de coneixements. El Premi al Cuiner Jove ha distingit el jove xef Mario Cachinero del restaurant Skina (Marbella), que té dues estrelles Michelin.
Quant a la distinció al Xef Mentor l’ha rebut Martín Berasategui, el xef donostiarra que capitaneja el restaurant amb tres estrellas a Lasarte-Oria.
L’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), l’organisme que gestiona els centres educatius de titularitat municipal de la ciutat, obre el…
Aquesta tarda ha tingut lloc al Teatre Municipal Orfeó Canongí una nova edició de la concessió de distincions de Mèrit…
Un ciclista de nacionalitat britànica i 40 anys ha mort aquest dissabte mentre participava en la popular prova cicloturista Mallorca…
El Cine París de Solsona ha tornat a aixecar la persiana aquest dissabte després que l'any 2020 es veiés obligat…
L'aventurer i presentador de televisió Jesús Calleja ha estat vist passejant pels carrers de Salou, una de les destinacions turístiques…
L'incendi que aquest dissabte ha cremat una gran pila de ferralla en una indústria propera a l'estació de mercaderies de…
Esta web utiliza cookies.