Assalten i deixen inconscient a un pensionista que acabava de cobrar a Barcelona

Els assaltants van atacar també el fill de la víctima, que també estava al domicili en el moment del robatori.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Dos lladres han estat detinguts pels Mossos d’Esquadra després d’haver assaltat i deixar inconscient a un home gran de 86 anys al seu pis de Sants, a Barcelona, després de retirar els diners de la seva pensió del banc.

Els fets van passar el 25 de novembre passat. Els lladres van seguir a la víctima fins a casa i van trucar a la porta del seu domicili amb l’excusa que venien a portar una carta certificada per al seu veí, però com que no hi era, li demanaven que la recollís ell. L’home gran els hi va obrir la porta, i quan els hi va donar l’esquena per trucar al seu veí, els lladres van aprofitar per assaltar-lo pel darrere i deixar-lo inconscient.

En el moment del robatori també es trobava el fill de la víctima, per tant, també van atacar-lo. Els lladres no van regirar el pis i únicament es van emportar el sobre de l’entitat financera que contenia els 1.500 euros que la víctima acabava de retirar del banc.

Precisament, aquest detall és el que va portar els investigadors a treballar amb la hipòtesi que els lladres haurien vist com l’home retirava els diners del banc i, des d’allà, l’haurien seguit fins a casa seva, on van decidir assaltar-lo.

En revisar les imatges de càmeres de videovigilància, i amb la declaració de testimonis van determinar que el lladres van coincidir amb la víctima a l’interior de l’oficina bancària, on van poder veure com el senyor retirava els diners de la pensió.

Un d’ells, un home de 29 anys, tenia nombrosos antecedents per robatoris violents a domicilis o a les entrades dels blocs de pisos. L’altre, un home de 50 anys, li constava una ordre de crida i cerca i ingrés a la presó.

Els dos lladres van ser detinguts el passat 9 de febrer a l’Hospitalet de Llobregat i a Barcelona. Els dos presumptes autors ja han ingressat a la presó. La investigació continua oberta i no es descarta que els detinguts hagin pogut cometre més robatoris violents.