Aragonès demana el vot per ser investit

El candidat a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès (ERC), ha demanat aquest divendres el vot dels grups parlamentaris per ser investit i formar un govern que treballi per afrontar la crisi que ha provocat la pandèmia: “És urgent posar en marxa el nou Govern”.

Ho ha dit quan ha acabat el seu discurs d’investidura en el ple del Parlament, en el qual no obtindrà els vots necessaris per ser elegit president, perquè només compta amb el suport del seu propi partit i de la CUP, mentre que Junts s’abstindrà.

Aragonès ha defensat que amb aquesta investidura cal fer un “pas endavant i promoure la sacsejada que el país necessita”, i ha cridat els grups a comprometre’s per fer-ho i per fixar com una prioritat la felicitat de la ciutadania.

El candidat a la investidura a citat l’expresident socialista de la Generalitat Pasqual Maragall: “Una nova Catalunya, més desinhibida, menys sagrada i menys sacralitzadora i més arran de terra. I afegeixo: arran de terra per poder saltar el més alt possible”.

A més, ha assegurat que tenen la responsabilitat de les generacions que els han precedit i tenen un deute amb les del futur: “A qui volem deixar un llegat en forma d’un país lliure, fraternal i just”, i ha rebut l’ovació dels diputats i membres del Govern en funcions d’ERC.

Quan Aragonès ha acabat el seu discurs, els diputats d’ERC s’han posat drets i li han dedicat un sonor aplaudiment, fet que no han secundat els diputats de Junts.

Després del discurs, s’ha fet un recés de 15 minuts i tot seguit començaran els discursos dels grups parlamentaris, que intervindran de menys a més representació, deixant el partit del candidat per al final.