100 taxis marxen a Barcelona per demanar càmeres de seguretat als seus vehicles

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Un centenar de taxis, segons xifres de la Guàrdia Urbana de Barcelona, han iniciat aquest dimecres una marxa lenta per la capital catalana cap a la seu de l’Institut Metropolità del Taxi (Imet) per reclamar que autoritzi instal·lar càmeres de seguretat a l’interior dels seus vehicles.

La marxa, convocada per les associacions del taxi de Barcelona, ha començat al carrer Tarragona i està previst que avanci per la Gran Via fins a la plaça Ildefons Cerdà, on es dirigirà pel passeig de la Zona Franca fins al carrer A per arribar a l’edifici de l’AMB, on l’Imet té la seu, al carrer 62.

Aquesta protesta arriba després que el sector ha alertat d’un augment de la inseguretat dels taxistes, ja que el passat 16 de desembre un taxista va resultar ferit greu quan va ser presumptament agredit amb arma blanca a la parada de taxis de la Boqueria de Barcelona.

En unes declaracions a Europa Press, el president d’Élite Taxi, Olivier Contel, ha explicat que el sistema de seguretat actual, que consisteix en una connexió directa a una línia telefònica per poder parlar amb la policia, “ha quedat obsolet”.

Per això, demanen que l’Imet autoritzi que els taxistes puguin instal·lar de manera opcional càmeres a l’interior dels vehicles i que disposin d’un botó d’emergència que en pitjar-lo mostri un senyal de socors al mòdul del taxímetre.

“A nosaltres ens arriben molts robatoris però els taxistes no ho denuncien, és absurd perquè després venen els Mossos d’Esquadra i diuen que no els consten tants delictes com els que hi ha”, ha afegit Contel.

Diu que han mirat de trobar una solució des del 2018 i que han tingut moltes reunions però que “es passen la pilota entre administracions”, i ara lamenta que l’Imet no els permet instal·lar les càmeres, quan assegura que seria compatible amb l’actual normativa de protecció de dades.