‼ Els experts demanen no accelerar la desescalada

Catalunya manté la tendència a la reducció de contagis per Covid-19. Els contagis setmanals segueixen reduint-se, així com la positivitat de les proves diagnòstiques i la velocitat de propagació de virus.

L’estabilització de la situació epidemiològica, a més, està marcada per l’avanç de l’estratègia de vacunació, que està aconseguint que hi hagi cada vegada menys positius entre els membres dels grups més vulnerables.

Malgrat això, els experts demanen cautela i no accelerar la desescalada per la por de la variant britànica.

La cap de Medicina Preventiva i epidemiòloga de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, ha demanat aquest dimecres que la desescalada a Catalunya es faci molt lentament a causa de la presència ja majoritària de la variant britànica, del 60%, i que és més transmissible que l’anterior, la de Wuhan.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Campins ha dit que entén “que s’han de relaxar una mica” les restriccions vigents a Catalunya per permetre que es reactivin els sectors econòmics més afectats, però ha alertat sobre el risc que suposa la variant britànica del virus i la possibilitat d’una quarta onada de l’epidèmia.