Nova edició de la Barcelona Triathlon amb rècord de participació femenina

El diumenge 9 d’octubre a la platja de la Mar Bella uns 1.800 triatletes participaran en la Barcelona Triathlon 2022 amb un 30% de participació femenina, percentatge rècord d’aquesta competició

La Barcelona Triathlon, una de les proves més emblemàtiques del calendari esportiu, arriba el diumenge 9 d’octubre amb més força que mai i amb el percentatge de participació femenina més alt de la seva història. Un 30% de les més de 1.500 persones inscrites fins aquest dilluns són dones. Els organitzadors han fet públiques aquestes xifres a l’acte de presentació de la nova edició on han recordat que les inscripcions encara estan obertes i que les seves previsions són assolir 1.800 participants a la prova el proper diumenge.

El regidor d’Esports, David Escudé, ha definit aquesta triatló com l’edició que ens permet parlar  de tornada a la normalitat. “Després de dos anys complicats, per fi, arriba una triatló sense restriccions sanitàries i on volem que tots i totes les participants puguin centrar-se i gaudir de la part esportiva sense preocupar-se de res més”, ha remarcat. Escudé també ha volgut destacar l’increment de participació femenina d’enguany i ha animat la ciutadania a gaudir d’aquest espectacle que tindrà lloc al Pavelló Blau de Barcelona, l’espai de referència per a la pràctica esportiva en el litoral marítim de Barcelona.

Modalitats i recorregut

Concretament, la prova s’iniciarà a les 8.00 hores a la platja de la Mar Bella. Enguany s’ha ampliat l’oferta de possibilitats per participar-hi amb les diferents modalitats:

    • Olímpica: 1.500 metres de recorregut de natació amb 1 volta, 40 quilòmetres de circuit de ciclisme amb 4 voltes i 10 quilòmetres del tram de la cursa a peu amb 2 voltes.
    • Sprint: 750 metres de recorregut de natació amb 1 volta, 20 quilòmetres de circuit de ciclisme amb 2 voltes i 5 quilòmetres del tram de la cursa a peu amb 1 volta.
    • Super Sprint: 300 metres de recorregut de natació amb 1 volta, 10 quilòmetres de circuit de ciclisme amb 2 voltes i 2,5 quilòmetres del tram de la cursa a peu amb 1 volta.

A més, la participació pot ser individual o fins i tot en parelles i les distàncies Sprint i Olímpica, també es podran fer en format relleus, de forma que si no es vol practicar les 3 disciplines, es pugui compartir la prova amb 1 o 2 companys.

El director esportiu de la prova, Eloi Moragues, ha volgut destacar la gran varietat d’opcions que s’han ofert aquest any. “Tothom pot trobar la seva distància o la seva opció de participació adequada i esperem que tots els i les participants gaudeixin d’aquesta jornada. El nostre objectiu és cuidar-los al màxim i tenir cura de tots els detalls per oferir els millors serveis”, ha afegit.