fbpx

Barcelona signarà contractes amb empreses socials per 9 MEUR aquest 2017

Avatar photo

Pisarello reclama al govern espanyol que modifiqui la llei de contractació perquè aquesta xifra pugui créixer i hi hagi reserves per a les pimes

L’Ajuntament de Barcelona signarà contractes per un valor mínim de 9 MEUR durant l’any 2017 amb Centres Especials de Treball i empreses d’inserció social, mig milió més del que es preveia l’any passat i que s’ha superat amb escreix (9,3 milions). El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha apuntat que el consistori hi destina la mateixa quantitat que la Generalitat, quan aquesta té un pressupost deu vegades més gran. També ha remarcat que no pot ser una xifra superior per les “restriccions” de la llei de contractació pública. En aquest sentit, ha demanat al govern espanyol que la reformi per tal de tenir una visió “més generosa” amb les empreses de caire social i també per introduir reserves de contractació per a les pimes i altres actors, com es fa en altres països.
“És important que hi hagi una economia més plural i que diversos tipus d’empreses puguin accedir a la contractació”, ha argumentat Pisarello, que ha criticat la concepció “restrictiva” que la llei estatal té pel que fa a les empreses de caràcter social.

L’Ajuntament, ha dit, fa el que pot amb les eines “limitades” que té, però és conscient que la contractació és “la principal manera que té per incidir en l’economia”. En aquest context ha situat el decret d’alcaldia que establirà condicions socials i laborals que donaran punts a les empreses que vulguin accedir a un contracte municipal.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detenen dos joves que feien estrebades mentre circulaven amb bicicleta per Girona

Notícia següent

El pare de la nena que va caure pel balcó a Girona la va deixar sola per anar al banc

Notícies relacionades