fbpx

Barcelona, la regió europea amb més allotjaments sostenibles

Avatar photo

La destinació Barcelona, formada per la ciutat i les 12 comarques de la província, és la que compta amb més allotjaments turístics amb certificació sostenible dins de la Unió Europea (UE). Així ho recull el nou indicador Environmental Labels and Schemes, creat per la pròpia UE i que indica específicament el nombre d’allotjaments per destinació que han aconseguit demostrar les seves pràctiques sostenibles, reconeixent-les públicament amb un certificat internacional.

La província de Barcelona, amb 283 punts, ocupa el primer lloc d’aquesta classificació de manera destacada, molt per davant dels 134 punts d’Estocolm, els 95 d’Àmsterdam, els 83 de l’illa grega de Kàlimnos i els 74 de Viena. Això és possible perquè la demarcació de Barcelona fa anys que treballa per construir una comunitat turística respectuosa amb el medi ambient, la cultura i l’entorn social i econòmic, en el marc del Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere, un programa impulsat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona amb el suport de la Cambra de Comerç de Barcelona i el Consorci Turisme de Barcelona.

Gairebé mil empreses i entitats turístiques ja comptaven amb aquesta acreditació Biosphere anterior a la creació del nou indicador de la UE, que està inclòs en la seva publicació periòdica EU Tourism Dashboard. La iniciativa Biosphere busca que el model turístic de la província sigui cada cop més responsable i respectuós amb el medi ambient i la societat, involucrant no només totes les institucions i organismes, sinó tot el teixit empresarial en el seu conjunt.

De fet, l’indicador Environmental Labels and Schemes valora especialment que els plans de sostenibilitat estiguin alineats amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) i els 169 indicadors de Nacions Unides que ja recollia el sistema Biosphere. Aquest índex, que s’actualitzarà anualment, busca realitzar un seguiment dels avenços cap a un menor impacte mediambiental, una major digitalització i una major resiliència socioeconòmica.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un conductor circula 21 km en contra direcció

Notícia següent

Mor el bisbe emèrit de Girona, Carles Soler

Notícies relacionades