Ja està en marxa el nou Pla d’Adolescència i Joventut 2023-2030, amb el nom #BCNJove2030, que fixa els objectius de l’Ajuntament de Barcelona en polítiques públiques pel gairebé mig milió de joves i adolescents d’entre 12 i 35 anys que viuen a la ciutat, i que representen el 28,5% de la població de Barcelona.
Aquestes polítiques contenen accions, serveis i equipaments pels 7 anys vinents amb un rumb definit per alinear tots els operadors i agents implicats. #BCNJove2030 es desplegarà a través de dos Plans d’actuació quadriennals, per poder fer una primera revisió i avaluació l’any 2026 i actualitzar, definir i presentar la resta del pla l’any 2027. El Pressupost anual total del Pla és de 84,7 milions d’euros.
#BCNJove2030 fixa fins a l’any 2026 un total de 44 objectius que es tradueixen en 190 línies d’actuació. Els àmbits d’actuació són: Educació, Treball, Habitatge, Salut i Benestar, Cultura i Oci, Participació i Acció Comunitària, Esports, i Emergència Climàtica. Hi ha 3 àmbits transversals que impregnen el conjunt de les actuacions: lnterseccionalitat, Espai Públic i Comunicació i Informació. És un pla innovador, ja que incorpora, respecte al Pla Jove anterior, un total de 73 línies d’actuació noves, 52 de seminoves i 65 de manteniment o permanents.
La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida, Maria Eugènia Gay, ha destacat durant la presentació del Pla que és “més ambiciós i transformador que l’anterior, i té com a objectiu general garantir les condicions necessàries perquè les persones joves puguin desenvolupar el seu projecte de vida a la ciutat, a través de l’apoderament i el suport a la seva autonomia. Tot això sense deixar ningú enrere i a través de la seva pròpia mirada, les seves demandes i la seva implicació col·lectiva”.
Algunes de les actuacions destacades dels àmbits són les següents:
Oferir suport, atenció i acompanyament per avançar en la universalització de les trajectòries educatives en estudis postobligatoris.
CULTURA I OCI
PARTICIPACIÓ I ACCIÓ COMUNITÀRIA
Aquestes accions s’han definit a través de diferents processos de participació on aproximadament 850 joves de la ciutat han fet aportacions. Principalment, el Fòrum Jove BCN que es va realitzar durant la segona meitat del 2021, però també el Procés Participatiu de la Ciutadania Adolescent de Barcelona, el Youth Act! i el Procés Participatiu del nou Pla #BCNJove2030. També ha comptat amb la participació d’un centenar de professionals municipals de diferents àrees de l’Ajuntament de Barcelona.
El Pla se sustenta en dades objectives de realitat juvenil: l’enquesta a la Joventut de Barcelona 2020, i s’adapta a les condicions provocades per la pandèmia.
Ahir l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) va donar a conèixer els guardons Bandera Blava atorgats pel jurat internacional…
Un total de 1.007 escaldencs van votar a favor de recuperar Sant Miquel d'Engolasters com a festiu al calendari parroquial…
Avui s’ha publicat l’anunci de licitació de les obres de construcció d'un tanc o anti-DSU (anti-Desbordaments dels Sistemes Unitaris) al…
Comenceu a fabricar les vostres andròmines casolanes perquè el 12 de juliol, emmarcat dins dels actes de la Festa Major d’estiu,…
El Parlament de Catalunya ha aprovat una bateria de 50 actuacions urgents per millorar l'autopista AP-7. El diputat de Junts,…
Aquest 8 de maig s’ha obert el període de preinscripció a les escoles bressol municipals de Calafell per al curs…
Esta web utiliza cookies.