L’Ajuntament de Barcelona, a través del Departament de Joventut, de la Direcció de Serveis d’Infància, Joventut i Persones Grans, ha desenvolupat la Mesura de govern per enfortir l’associacionisme educatiu de base comunitària a la ciutat 2025-2027, un projecte que aquesta setmana s’ha compartit amb els grups i que aprovarà la Comissió de Govern la primera quinzena de març, aproximadament.
El comissionat d’Infància, Joventut i Persones Grans, Javier Rodríguez, ha posat en relleu la tasca educativa i social de les entitats de lleure educatiu. “És una prioritat per a l’Ajuntament de Barcelona, que vol continuar posant en valor, i afavorint el reconeixement i enfortiment de les entitats de lleure”, destaca. Segons el comissionat, els caus i esplais tenen un paper fonamental per la seva “contribució en el creixement personal d’infants, adolescents i joves”, així com en la construcció i la vertebració del territori, i en la transformació social de la ciutat.
Rodríguez ha destacat que aquest associacionisme “promou valors com el voluntariat, el compromís, la participació, la convivència, el pensament crític i l’exercici de drets democràtics”, i permet caminar cap a una ciutat més justa, inclusiva i cohesionada. L’associacionisme de lleure a Barcelona inclou 127 entitats, amb 53 agrupaments escoltes i guies, i 74 esplais i centres juvenils. Aquest implica 10.567 infants i adolescents, així com 2.299 joves monitors o caps.
A banda del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona representat pel Comissionat de Polítiques d’Infància, Adolescència, Joventut i LGTBI, han promogut aquesta mesura el Consell de la Joventut de Barcelona i el Grup de Treball d’Associacionisme Educatiu, format per les diferents federacions de lleure de Catalunya. La nova mesura actualitza les accions recollides a la mesura de govern de 2018 des d’un plantejament que faciliti el seu impuls i seguiment, de forma que, durant el mandat actual, es puguin impulsar els objectius i accions recollides.
Aquesta nova mesura inclou tres eixos que corresponen als tres objectius de la mesura: facilitar l’accés al lleure, afavorir el reconeixement de les entitats de lleure educatiu, i millorar el dia a dia de les entitats. Aquests tres eixos es despleguen en 17 actuacions concretes i amb un calendari específic.
El pressupost aproximat de la mesura gira al voltant d’1,6 milions d’euros. El primer eix, de facilitar l’accés al lleure, és el més dotat, ja que gairebé té projectats 1,16 milions d’euros. Pel que fa al segon eix, la promoció del reconeixement de les entitats de lleure, té una dotació de 37.700 euros. El tercer eix, que busca millorar la quotidianitat de les entitats, s’acosta als 460.000 euros.
Per al seguiment i avaluació de la mesura, hi ha una Comissió de coordinació i impuls a la mesura, un espai interdepartamental i una taula de seguiment del grup de treball d’associacionisme educatiu.
El diumenge 11 de maig se celebrarà a Vilanova i la Geltrú una nova edició del Mercat Noucentista. Una festa…
El conseller portaveu de Junts a l’Ajuntament de Tarragona, Jordi Sendra, ha defensat l’actuació del consistori en relació al procediment…
Món Llibre, el major festival literari públic dedicat a la infància de tot l’Estat espanyol, arriba a la seva vintena edició el 23,…
Manresa ha estat distingida com a Ciutat de la Ciència i la Innovació per part de la xarxa Red Innpulso promoguda…
Els Mossos d’Esquadra han confirmat aquest dilluns la troballa del cos sense vida d’un home amb ferides d’arma blanca en…
Andorra pot convertir-se en un referent a l'hora d'organitzar esdeveniments de caràcter científic que serveixin per a intercanviar coneixements entre…
Esta web utiliza cookies.