fbpx
Dissabte, 2 de març de 2024
És notícia

Barcelona desplega el Tapís Memorial de la Sida des del balcó de l’Ajuntament

Avatar photo

Aquest matí, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida, Maria Eugènia Gay; el tinent d’alcalde de Seguretat, Prevenció, Convivència i Règim Interior, Albert Batlle; i la regidora de Salut, Persones amb Discapacitat i Estratègia contra la Soledat, Marta Villanueva han participat en el desplegament d’una secció del Tapís Memorial de la Sida, des del balcó de l’Ajuntament, amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de la Sida. A l’acte també hi han assistit altres membres de la Corporació Municipal.

El desplegament s’ha fet simultàniament amb la façana del Palau de la Generalitat i ha estat organitzat per l’Associació Projectes dels Noms. El tapís està confeccionat per familiars i amistats de les persones desaparegudes a causa de la malaltia.

A més, la façana de l’Ajuntament de Barcelona s’il·luminarà en vermell a partir de les 18.00 hores per commemorar el dia.

Situació del VIH i la SIDA a Barcelona

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial, l’Agència de Salut Pública de Barcelona ha publicat l’informe “Vigilància epidemiològica de la infecció pel VIH i la SIDA a Barcelona (2022)”. L’ASPB recull de manera sistemàtica i activa les dades de casos de SIDA i de noves infeccions de VIH a la ciutat. En aquest informe es presenta una visió general de l’epidèmia de VIH a Barcelona mitjançant l’anàlisi de les dades que el Servei d’Epidemiologia l’ASPB ha recollit.

L’informe conclou que els nous diagnòstics anuals a la ciutat, tant per les infeccions per VIH com per la SIDA, són molts menys que els registrats fa una dècada amb una tendència de baixada continuada. Tot i això, l’any 2022 es van diagnosticar 224 nous casos de VIH. La taxa d’incidència per 100.000 habitants va passar de 10,2 el 2021 a 13,5 el 2022. Això suposa un repunt del 32,4%.

La infecció continua sent més freqüent entre els homes (84%). La via sexual és la forma de transmissió més freqüent. Quant a la SIDA, segons l’informe, l’any 2022 es va diagnosticar a 18 persones residents a la ciutat. Això representa un lleuger descens respecte al 2021.

En tot cas, l’informe apunta que la vigilància que es duu a terme és essencial i permetrà determinar, en els pròxims anys, si aquest canvi detectat l’any 2022 és de caràcter puntual o s’observa una tendència sostinguda.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Cambra de Comerç de Tarragona fa una visita institucional a Cunit

Notícia següent

Cubelles repartirà xecs regal per a les famílies més vulnerables

Notícies relacionades