L’Ajuntament de Badalona denuncia “actituds violentes” dels acampats del Gorg

Serveis Socials xifra en una quinzena les persones que continuen dormint al ras

Imatge general del campament a la Rambla del Gorg. ACN.

L’Ajuntament de Badalona denuncia “actituds violentes” per part d’un grup reduït de les persones afectades per l’incendi de la nau del Gorg, que continuen acampades al carrer. Segons relata el govern municipal, aquest dimecres els acampats van llençar pedres i tanques contra els agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra que es van personar al lloc arrel de les queixes veïnals. Els acampats són una quinzena segons les dades de serveis socials i s’havien traslladat de la Rambla del Gorg al solar de la nau sinistrada. L’Ajuntament tenia l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per desallotjar-los de la via pública, però la nova ubicació és de titularitat privada i ara el consistori no hi pot actuar.

“El govern municipal vol refermar la seva voluntat de seguir vetllant i portant a terme totes les accions necessàries per garantir que no tinguin lloc, per part d’un grup reduït de persones acampades, accions incíviques o actes que atemptin contra l’ordre públic i la tranquil·litat del veïnat de l’entorn del solar ocupat”, recita el comunicat fet públic aquest dijous pel consistori.

D’altra banda, el consistori ha reiterat en les darreres hores el seu oferiment als afectats de l’incendi per intentar donar-los un allotjament a través de serveis socials. Durant la jornada d’aquest dimecres, només tres dels acampats van acceptar l’ajuda. Aquest dijous, tècnics municipals han netejat i desinfectat l’espai del campament de la Rambla del Gorg “que presentava un estat molt greu de brutícia i insalubritat”.