fbpx

Expedient sancionador a FCC per irregularitats en el servei de neteja viària

Avatar photo
 L’Ajuntament de Badalona obrirà un expedient sancionador a Fomento de Construcciones i Contratas (FCC) per haver comès “greus irregularitats” en el contracte de neteja viària i recollida de residus en aquest municipi. Aquesta es la principal conclusió que es desprèn de l’expedient informatiu que l’Ajuntament de Badalona va obrir arran de l’auditoria externa que va fer-se pública el mes de novembre de 2016 i que revelava que FCC hauria defraudat 12,8 MEUR entre els anys 2010 i 2015.
En un comunicat, l’Ajuntament ha informat que l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater, i el regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran, compareixeran dilluns vinent, 25 de setembre, per explicar tots els detalls sobre aquest expedient.

Segons els resultats de l’auditoria que es va presentar l’any 2016, FCC hauria defraudat 12,8 MEUR al consistori entre els anys 2010 i 2015. El document apunta que la concessionària hauria cobrat 4,5 MEUR per qüestions no recollides al plec de condicions del contracte. Entre aquests conceptes, hi ha el fet de cobrar per despeses generals de l’empresa i amortitzacions de la maquinària. Alhora, hauria revisat a l’alça anualment el preu de la mà d’obra, de despeses financeres, despeses generals i benefici industrial. Es tracta de qüestions que la llei de contractes del sector públic no permet revisar.

Entre els 12,8 MEUR, l’auditoria també constata un gruix de 3,5 milions que FCC hauria cobrat per diversos serveis que no havia prestat. Al mateix temps, apunta que hauria ingressat diners derivats de costos fixes de manteniments no prestats i per assegurances de vehicles que no s’usaven.

A més, hauria rebut més diners dels que va calcular en l’oferta que va presentar per guanyar el concurs. La companyia hauria presentat una oferta a la baixa per adquirir l’adjudicació, però després va facturar un 6,6% més del previst inicialment. Tot plegat hauria suposat 2,8 MEUR extres.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detingut per sostreure bateries de casetes de reg d’explotacions agràries del Segrià

Notícia següent

Un centenar d’estudiants es manifesten als campus de la URV de Tarragona

Notícies relacionades