Badalona rebrà 2 milions d’euros per a les millores del transport urbà sostenible

L’Ajuntament de Badalona rebrà prop de 2 milions d’euros de subvencions per a projectes de Mobilitat inclosos als fons Next Generation de la Unió Europea. Es tracta del Programa d’ajuts als municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà en el marc del “Pla de Recuperación, Transformación y Resilencia” del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern espanyol. 

La Secretaría General de Transportes y Movilidad ha fet pública la resolució provisional amb el llistat dels municipis on es recull que Badalona rebrà 1.929.237 euros de subvencions per a diverses actuacions que l’Ajuntament va presentar a la convocatòria del mes de setembre de l’any passat. 

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha assenyalat que “aquest Govern municipal redoblarà l’aposta per la sostenibilitat, pel transport públic i per la reducció de la emissions, en definitiva, per construir una Badalona més neta i saludable”, per això ha afegit “treballem per revertir la manca d’ambició del Govern anterior que ha provocat que Badalona rebrà molts menys diners que altres municipis del nostre entorn”. 

Els projectes de mobilitat que rebran finançament són els següents: 

Implantació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) a Badalona (1.080.000 euros) 

L’actuació consisteix en la posada en funcionament de la ZBE a Badalona mitjançant les accions següents: 

– Instal·lació d’un sistema de càmeres de videovigilància amb reconeixement de matrícules, connectades en xarxa, dels vehicles que circulin a l’interior de la zona qualificada de baixes emissions de Badalona. Aquest sistema ha de disposar de la capacitat per generar denúncies per infraccions de trànsit i tramitar-les a través de la Diputació de Barcelona. 

– Subministrament i posada en marxa d’un sistema de càmeres de videovigilància amb reconeixement de matrícules, per al control d’accessos al carrer de Francesc Layret i a la zona de vianants del barri del Centre de Badalona. 

En aquesta qüestió cal recordar que la Llei 7/2021, de 20 de maig, de Canvi climàtic i transició energètica, estableix al seu article 14 que (…) els municipis de més de 50.000 habitants han d’adoptar abans de 2023 plans de mobilitat urbana sostenible que introdueixin mesures de mitigació que permetin reduir les emissions derivades de la mobilitat, incloent-hi, almenys l’establiment de zones de baixes emissions abans de 2023 (…). D’altra banda, el Ple de l’Ajuntament de Badalona del setembre del 2021 va aprovar el Conveni de delegació de la competència municipal per a la gestió de les zones de baixes emissions a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).  

Urbanització de l’entorn de l’Intercanviador del Campus de Can Ruti (542.863 euros) 

L’actuació consisteix en la implantació d’una nova terminal d’autobusos a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona amb l’objectiu d’establir un punt neuràlgic de la xarxa del Barcelonès nord, com a principal terminal de servei.

La flota d’autobusos que arribarà a Can Ruti serà d’emissions zero. S’implementaran panells solars a la marquesina. El propòsit és obtenir una urbanització més pacificada i coherent amb l’entorn així com la disminució de la contaminació i les emissions en aquest entorn sanitari. 

Remodelació de diversos carrers de la ciutat per a la millora de la mobilitat (306.374 euros) 

Actuacions de millora de l’eficiència de la xarxa d’autobusos de Badalona. Inclouen actuacions de senyalització de carrils bus, instal·lació d’abalisament per a la segregació dels carrils, instal·lacions semafòriques específiques per a transport públic, reubicació de parades i millora de l’accessibilitat universal. 

Aquestes intervencions se centren al voltant dels eixos següents: 

– Avinguda del Marquès de Mont-roig. 

– Rambla de Sant Joan. 

– Avinguda de Martí Pujol i avinguda del Llenguadoc. 

– Avinguda del President Companys. 

Les aportacions del Fons Next Generation (Fons europeus per a la transformació, recuperació i modernització de l’economia) cobreixen fins al 90% de les diferents actuacions que, en conjunt, amb els recursos econòmics de l’Ajuntament, suposaran en aquests cas d’actuacions de Mobilitat una inversió de 2,8 milions d’euros. El termini previst per a l’execució dels projectes és el 31 de desembre del 2023. 

Tags: Badalona
Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Catalunya comença a recuperar la normalitat després de la caiguda elèctrica

L'apagada generalitzada continua afectant milers de persones, però a partir de les 17 hores part del territori català ha recuperat…

2 hores fa

Com està afectant la caiguda elèctrica a Catalunya?

Les classes a les universitats suspeses, els semàfors sense funcionar, els trens parats i molts més problemes derivats de la…

5 hores fa

Punts de Catalunya ja recuperen el subministrament

La companyia elèctrica Endesa ha informat que punts de les comarques d'Osona, el Vallès Oriental, Ripollès, Garrotxa, Selva i Gironès…

5 hores fa

Quines poden ser les causes de l’apagada elèctrica?

Espanya pateix un col·lapse energètic que interromp completament el subministrament elèctric a tot el territori peninsular. A hores d'ara, és…

5 hores fa

Les universitats catalanes suspenen les classes arran de l’apagada elèctrica general

Les universitats catalanes han suspès les seves classes arran de l'apagada elèctrica general. Les principals universitats públiques del país han…

6 hores fa

Informen que es comença a recuperar tensió al nord i sud de la península

Red Eléctrica ha informat que s'ha començat a recuperar tensió pel nord i sud de la península Ibèrica. La companyia…

6 hores fa

Esta web utiliza cookies.