Dilluns, 15 d'abril de 2024
És notícia

Badalona comença l’enderroc del mur del carrer d’Eduard Maristany

Avatar photo
L’obra de reurbanització de l’espai està previst que duri cinc mesos i té un pressupost d’1,14 milions d’euros

L’Ajuntament de Badalona (Barcalonès) ha començat aquest diumenge al matí l’enderroc del mur del carrer d’Eduard Maristany, una actuació que permet remodelar aquesta via i ampliar-la en el tram de les Tres Xemeneies. Aquesta és una reivindicació històrica dels veïns del barri de La Mora. L’execució d’aquesta obra de reurbanització, que es fa a través de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, tindrà una durada de cinc mesos, afecta uns 4.000 metres quadrats de superfície i té un pressupost d’1.142.818 euros. L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat la importància d’aquesta obra que “millor Badalona i la connexió del litoral de la ciutat amb Barcelona a través de Sant Adrià del Besòs”.

La reforma del carrer d’Eduard Maristany de Badalona suposarà un canvi radical per a l’entorn i posarà fi als problemes de seguretat i mobilitat que fins ara provocava el mur. L’actuació inclourà l’ampliació del carrer, que passarà de 9 a 21 metres d’amplada i tindrà espai suficient per als vehicles, els vianants i un carril bici. Fins ara, en aquest indret un semàfor dona pas alternatiu a cada una de les direccions de la marxa, ja que l’amplada del vial no permet la circulació en totes dues direccions.

D’altra banda, el projecte també suposarà la modernització dels serveis, com ara la il·luminació, clavegueram (amb nous embornals i un nou col·lector), voreres, nou arbrat i increment de la vegetació, senyalització i paviment. A la vegada, l’obra també farà possible la continuïtat del carril bici fins a Sant Adrià de Besòs (Barcelonès) i Barcelona i la creació d’espai destinat a l’aparcament.

L’Ajuntament de Badalona ha celebrat aquest diumenge al matí una festa d’inici d’obres amb xocolatada en què han participat més de 400 veïns de la ciutat i ha comptat amb la presència dels membres del Govern municipal.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat la importància d’aquesta obra i ha destacat també la transformació d’aquesta zona de passat industrial. “Amb l’enderroc d’aquesta paret de ciment el que estem fent és posar punt i a part a una part de la història de la ciutat”, ha assenyalat l’alcalde, que ha recordat que “el mur era l’últim element important que quedava d’una Badalona que ja no existeix, que tenia molts aspectes positius, però a la vegada representava una imatge de ciutat que hem superat”, ha explicat. L’alcalde ha recordat que aquesta obra es va començar a gestar el 2020 quan era alcalde i ha mostrat la seva satisfacció pel moment històric que suposa l’enderroc.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els tractors preveuen tornar a mobilitzar-se dimarts

Notícia següent

Ferit després de sortir de la via i bolcar

Notícies relacionades