Tres detinguts per robar dues vegades el mateix domicili a L’Hospitalet de Llobregat

Gràcies a la col·laboració ciutadana els mossos van arrestar els presumptes lladres que acumulen més de 30 antecedents

Imatge dels Mossos d'Esquadra. EUROPA PRESS
Els Mossos d’Esquadra han detingut tres persones per robar dues vegades el mateix domicili de l’Hospitalet de Llobregat. En concret, el 18 de juliol la policia va arrestar un veí del municipi, de nacionalitat espanyola i 30 anys, com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força en un habitatge.
Al dia següent, en van detenir dos més, una dona de de 34 anys, nacionalitat italiana, i un home de 44 anys, de nacionalitat xilena i veí de la mateixa ciutat, també com a pesumptes assaltants. Tots tres acumulen més de 30 antecedents i van passar a disposició judicial . El magistrat de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs.
El primer dels fets va tenir lloc el 18 de juliol quan a les dues de la matinada. Un veí va alertar als Mossos, via 112, perquè havia vist com un home escalava en una finca propera per una canonada d’aigua fins accedir a l’interior d’un domicili.

Diverses patrulles van desplaçar-se fins el lloc dels fets i van iniciar una recerca a la zona que els va permetre detectar dues persones sospitoses. En veure la policia, els presumptes lladres van intentar fugir en un patinet elèctric, però els agents van interceptar-ne un dels dos.

Durant l’escorcoll preventiu la policia va trobar-li clars indicis d’haver forçat el domicili, així com objectes de valor procedents. Els Mossos van detectar que l’home tenia 22 antecedents policials, dotze dels quals per robatori amb força a domicilis.

L’habitatge violentat es trobava buit en el moment del robatori donat que el seu propietari havia mort recentment. Els lladres hi havien entrat per un accés secundari. Per aquest motiu, la policia va haver de demanar el suport dels Bombers per entrar-hi.

El diumenge dia 19, de nou cap a les dues de la matinada, un altre veí va alertar, també via 112, de la presència de persones alienes a la finca en el mateix domicili.

Una patrulla no uniformada de seguretat ciutadana va desplaçar-se fins al lloc dels fets i va localitzar una dona que feia tasques de vigilància a l’exterior de la vivenda. Els agents la van reconèixer com a persona amb nombrosos antecedents de la mateixa tipologia.

Segons el testimoni que va alertar la policia, la dona, juntament amb un altre home, havia violentat la porta del domicili per accedir a l’interior.

Es dóna la circumstància que la meixa nit, poc abans de la trucada, una patrulla dels Mossos l’havia vista en companyia d’un home també amb nombrosos antecedents que coincidia plenament amb la descripció del testimoni.

Poc després, les patrulles el van localitzar en el mateix barri dels fets. El detingut tenia 28 antecedents policials, set dels quals per robatoris amb força a domicilis.

Als dos arrestats se’ls va intervenir joies i objectes de valor procedents del domicili forçat. Se’ls va detenir per un presumpte delicte de robatori amb força.