Sant Joan Despí inicia un procés participatiu per reformar el carrer Francesc Macià

El pressupost aproximat de les obres és d’1.750.000 euros.

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha iniciat un procés participatiu per a la reforma del carrer de Francesc Macià, al barri Centre. Durant el dijous 10 de juny s’han recollit les aportacions dels veïns i veïnes del carrer en unes carpes que també s’instal·laran avui divendres.

L’Ajuntament vol abordar una millora del carrer de Francesc Macià per tal de convertir-lo en una espai més agradable i pensat per a la gent, amb espais d’estada i de vegetació. La reforma del carrer de Francesc Macià abasta un espai de 650 metres de longitud, des de la cruïlla amb Creu d’en Muntaner fins a la cruïlla amb l’avinguda de Barcelona.

La proposta inicial preveu el soterrament de les línies aèries, la instal·lació d’il·luminació sostenible amb llums led i fanals cada 15 metres, la pacificació del trànsit, la millora de l’accessibilitat, del drenatge i del clavegueram. Es projecten unes voreres d’una amplada mínima d’1,80 metres i màxima de 4 metres, amb cantonades deprimides. Pel que fa a l’arbrat, es plantaran diferents varietats d’arbres i plantes arbustives, a més de jardineres, tot reforçant el verd en els creuaments.

A partir d’aquesta proposta inicial, mitjançant un procés participatiu l’Ajuntament recull aquests dies les aportacions dels veïns i les veïnes del carrer de Francesc Macià. Amb aquestes aportacions es redactarà el projecte definitiu de reforma del carrer.

Està previst que les obres de reforma comencin a final de 2021 amb un pressupost aproximat d’1.750.000 euros.