Marín manté al govern els regidors investigats pel cas del Consell Esportiu

Cristian Alcázar defensa la seva innocència: "Som bones persones, gent honesta i honrada"

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, manté al govern els dos regidors investigats per presumptes irregularitats al Consell Esportiu de la ciutat tot i les peticions de cessió fetes per la majoria de l’oposició. ERC i En Comú Podem han insistit al ple d’aquest dimecres en demanar a Marin que retiri de l’executiu a Cristian Alcázar i Cris Plaza.

Des del govern municipal, però, el portaveu Francesc Belver ha demanat respectar la presumpció d’innocència i ha assegurat que només els apartaran si s’obre judici oral i hi seuen com a acusats. Al seu torn, un dels regidors investigats, Cristian Alcázar, ha defensat la seva innocència i la de la resta d’investigats. “Som bones persones, gent honesta i honrada”, ha subratllat.

El cap de l’oposició, el republicà Antoni Garcia, ha acusat Marín “d’actuar com si no afectés el seu govern” i ha assegurat que “el seu silenci és de complicitat” amb Alcázar i Plaza, investigats per presumptes delictes de desviació de subvencions públiques, malversació, falsedat documental i blanqueig de capitals.

“Troba normal que s’utilitzin aportacions de les entitats esportives i escolars per a pagar sobresous, copes, esmorzar, multes de trànsit i llibres d’autoajuda?”, ha preguntat Garcia en relació a les informacions publicades recentment per Nació Digital respecte el sumari de la investigació. El cap de files d’ERC ha instat Marín a destituir els dos investigats o, en cas de no fer-ho, li ha demanat que dimiteixi ella.

Des de l’Hospitalet En Comú Podem, Ana González ha insistit en la petició de cessió d’Alcázar i Plaza “per ètica”. “Creiem imprescindible que els dos regidors no continuïn ni un dia més”, ha subratllat, mentre ha anunciat que el seu grup municipal es personarà en la investigació. “L’ombra de la corrupció no pot planar sobre aquest ajuntament”, ha afegit.

Al seu torn, el portaveu de Ciutadans Miguel Garcia ha destacat que la causa del Consell Esportiu “ha provocat una crisi de confiança” dins l’executiu, mentre ha demanat preservar la innocència dels investigats “i no fer polítiques partidistes” derivades de la investigació. Finalment, la regidora del PP Sonia Esplugas ha definit la situació com a “preocupant”, tot demanant més “contundència” al govern davant la investigació.

Alcázar defensa la seva innocència

Enmig del debat del ple d’aquest dimecres, celebrat via telemàtica, Alcázar ha demanat intervenir per defensar-se breument. “No havia tingut oportunitat de manifestar-me públicament”, ha recordat, insistint en manifestar la innocència de tots els investigats. “Som bones persones, gent honesta i honrada. Manifestem la nostra innocència en aquest cas”, ha conclòs en una curta intervenció.

Més contundent ha estat el portaveu del govern, Francesc Belver, que ha seguit el ple al costat de l’alcaldessa Núria Marín, sense que ella intervingués en tot el debat. Belver ha demanat mantenir la presumpció d’innocència dels dos regidors i ha acusat el cap de files d’Esquerra de “tenir pressa” i de “veure una oportunitat per desgastar el govern” gràcies a la investigació policial.

El portaveu de l’executiu ha insistit que apartaran Alcázar i Plaza del govern si finalment arriben al judici com a encausats i ha garantit que es “sancionarà” els investigats si es determina la seva culpabilitat en les presumptes irregularitats en la gestió del Consell Esportiu. “Ni vostè serà el jutge d’aquesta causa ni el govern farà de jutge amb els companys del grup municipal”, ha etzibat Belver al cap de files d’ERC.

Coincidint amb la celebració del ple, aquest dimecres Alternativa d’Esquerres l’Hospitalet han convocat una “concentració contra la corrupció” a les portes del consistori. “Sempre hem demanat tenir una ciutat digna i aquestes pràctiques són incompatibles amb el model de ciutat que ens mereixem les hospitalenques”, sostenien els convocants de la protesta en relació a la causa del Consell Esportiu.