L’incendi al Baix Llobregat segueix avançant sense control

El foc, que ha obligat a evacuar diversos habitatges, té focus secundaris que han obligat a tallar l'AP-7

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Flames de l'incendi a Martorell i Castellví de Rosanes. BOMBERS

L’incendi de Castellví de Rosanes afecta majoritàriament Martorell, segons han informat els Bombers, i ha cremat fins ara 126 hectàrees de superfície, 124,5 de les quals de massa forestal. En concret, del total afectat 29,9 hectàrees són a Castellví de Rosanes i les 96,56 restants a Martorell.

Els Bombers hi han enviat 58 dotacions terrestres i 11 d’aèries i veuen poc probable poder-lo donar per controlat avui. Sembla que el foc ha començat cap a un quart de cinc de la tarda al final del carrer Tarragona de Castellví, i s’ha estès, empès pel vent de Ponent, cap a dalt de la muntanya. Des de la carena, el foc ha començat a generar diversos focus secundaris, alguns dels quals han anat més enllà de l’autopista AP-7 i han obligat a tallar-la.

Els Mossos d’Esquadra han evacuat 3 cases aïllades de la zona, tots els números compresos de l’1 al 50 del carrer Tarragona i diverses finques del carrer Girona.

Protecció Civil, que ha informat que els Bombers han demanat el confinament de les urbanitzacions Can Sunyer del Palau i Valldaina i que recomana als afectats tancar portes i finestres, manté activada l’alerta del Pla Infocat. També ha explicat que el telèfon 112 ha rebut més de 500 trucades per l’incendi.

D’altra banda, a causa del foc el Servei Català de Trànsit ha informat que s’ha tallat l’autopista AP-7 en tres punts, al Papiol en sentit sud, on es desvia el trànsit cap a la B-23 en sentit Barcelona, a Castellbisbal, també en sentit sud, i a Martorell en sentit nord, on es desvia el trànsit per la sortida 25 cap a l’A-2.