L’Hospitalet de Llobregat renova el seu Saló de Plens

Durant dos mesos serà objecte d'una reforma integral, amb la que es busca fer-lo totalment accessible i dotar-lo de millores tecnològiques i de confort

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Imatge del saló de plens de l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat. Foto CEDIDA

El Saló de Plens de l’Ajuntament de L’Hospitalet serà objecte els pròxims dos mesos d’unes obres de reforma integral. L’objectiu és renovar aquest espai central de la casa consistorial per fer-lo totalment accessible i dotar-lo de millores tecnològiques i de confort.

El Saló de Plens és el lloc de celebració de les sessions plenàries mensuals del consistori i també de diferents actes institucionals i socials de la ciutat. La sala, de 226 m2 i amb capacitat per a prop de 200 persones, està formada per l’espai destinat als seients dels membres del consistori —alcaldessa i regidors— i la zona de butaques del públic.

L’actuació que ara s’enceta pretén posar al dia les prestacions i l’ús de la sala, amb la implantació de diverses mesures de seguretat, confort i avenços tecnològics. Així, una vegada finalitzada la reforma, el Saló de Plens serà totalment accessible per a les persones amb mobilitat reduïda, amb la instal·lació de plataformes i rampes, i s’hi incorporaran millores en la megafonia per facilitar el seguiment dels actes a les persones amb reducció auditiva.

El projecte també inclou la incorporació de millores tecnològiques, amb mitjans electrònics, per al desenvolupament de les sessions plenàries i per facilitar la tasca dels mitjans de comunicació que fan el seguiment dels actes en aquesta sala.

Entre d’altres, els avenços tecnològics que s’hi implantaran permetran elaborar videoactes dels plens municipals, que podran estar a disposició de la ciutadania al web de l’Ajuntament.

La reforma del Saló de Plens també servirà per substituir el paviment, les butaques i el mobiliari de la sala; instal·lar-hi un nou sistema d’il·luminació, amb criteris d’estalvi energètic; modernitzar l’espai i els revestiments; renovar el sistema de megafonia, veu i dades; així com millorar la senyalització i les mesures d’evacuació i seguretat.