L’alcaldessa de Sant Boi visita el nou centre de diàlisi construït per Fresenius Medical Care

El nou centre compta amb tecnologia d'última generació per al tractament renal substitutiu

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret Sabidó, ha visitat el nou centre de tractament renal substitutiu construït per Fresenius Medical Care a Sant Boi de Llobregat. Amb aquestes instal·lacions, la companyia posa a disposició dels pacients de la comarca del Baix Llobregat un centre dotat amb tecnologia d’última generació en el tractament de diàlisi.

Aquest nou centre dissenyat per garantir la màxima comoditat per als pacients, així com per complir amb els més alts estàndards de qualitat, “permetrà, tenint en compte l’actual situació sanitària, acostar el servei als pacients d’aquesta àrea i atendre de la manera més satisfactòria i eficient les seves demandes i necessitats “, assegura Carles Merino Alberni, gerent d’aquest nou centre.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha afirmat que “la pandèmia ha posat de manifest el paper transcendental que el sector de l’atenció sanitària i de les cures mereixen en la nostra societat, ara i sempre”. “Des de l’Ajuntament -ha afegit- volem donar suport a totes les iniciatives que, com aquest nou centre de diàlisi, suposen avenços substancials en l’oferta de serveis per a la millora de la qualitat de vida de la nostra ciutadania.”

Lluïsa Moret també ha destacat que “Sant Boi ha apostat històricament per la salut com una prioritat estratègica i, en el context actual, valorem com a indispensable la col·laboració publicoprivada en aquest àmbit i les aliances amb els diferents agents de l’esfera sanitària, per seguir donant passos endavant i pensant en això com un instrument important per a la reactivació econòmica i social de la ciutat “.

Les instal·lacions de la nova clínica, situada estratègicament a la carretera de la de Santa Creu de Calafell, 49-A de Sant Boi de Llobregat, compten amb un accés directe i fàcil des de qualsevol punt de la província. Amb un total de 2.030 m2, repartits en tres plantes, disposa de dues àmplies sales de tractament de prop de 300 m2 dotades amb 30 llocs. Pensant també en la comoditat i confort dels pacients, el complex alberga àmplies zones de vestuari amb taquilla individual. Els llocs de diàlisi compten amb un llit ergonòmica, connexió wifi i Smart TV.

Així mateix, el centre està equipat amb una sala polivalent en la qual està previst s’ofereixin diferents programes formatius a pacients relacionats amb la diàlisi, tallers sobre nutrició i ajuda i assessorament sobre altres aspectes relacionats amb la seva malaltia com l’exercici físic, la medicació, els cures de la fístula i el catèter i suport psicològic tant per al pacient com per als seus familiars i cuidadors.

Un centre d’avantguarda

El nou centre està equipat amb monitors de composició corporal i Sistemes Terapèutics 5008 que possibiliten una hemodiàlisi convencional i una hemodiafiltració d’alt volum, “una tècnica que, segons confirmen nombrosos estudis, augmenta notablement l’eliminació de substàncies tòxiques i evita el desenvolupament de complicacions cardiovasculars “, assegura Merino.

Aquest nou centre de Sant Boi compta amb una planta de tractament d’aigües de doble osmosi inversa que garanteix el subministrament d’aigua de qualitat per produir líquid de diàlisi ultrapur, “recomanat en tot tipus d’hemodiàlisi per prevenir i retardar l’aparició de complicacions com la inflamació, desnutrició, anèmia o amiloïdosi entre d’altres “, assegura Carles Merino. Les instal·lacions, a més, segons el seu gerent, compleixen amb el compromís ineludible de Fresenius Medical Care amb el medi ambient i la sostenibilitat.

L’assistència s’organitzarà en cinc torns que permetran l’atenció inicial de 180 pacients, però, les instal·lacions estan dissenyades i preparades per assolir un potencial més gran d’atenció. Més de 30 professionals sanitaris entre metges, infermers i auxiliars d’infermeria han de vetllar per oferir als pacients el tractament necessari.