L’alcalde del Prat insta Aragonès a convocar la taula per debatre si ampliar l’Aeroport

L’alcalde del Prat de Llobregat (Barcelona), Lluís Mijoler, ha instat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a convocar la taula institucional per debatre amb els agents del territori i Aena l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona-El Prat.

Ho ha fet després que s’hagi “revelat que el Document de Regulació Aeroportuària (Daura) confirma que una ampliació de la tercera pista comportaria necessàriament la destrucció” de l’espai natural de la Ricarda, informa l’Ajuntament aquest diumenge en un comunicat.

A més, Mijoler ha criticat: dissabte “el Govern va dir de manera unànime que està en contra de l’ampliació destruint la Ricarda, però divendres, en la reunió en què jo estava, el Govern va donar el vistiplau al Daura”; tot i que Aragonès va exigir aquell mateix dia a Twitter una rectificació.

Mijoler ha demanat que no es porti el Daura al Consell de Ministres perquè el consens del territori, segons ell, no existeix: “Ho té molt fàcil el Govern: si realment no vol que es destrueixi la Ricarda, només ha de dir que no, com ho han fet” els consistoris de Barcelona i del Prat.

També ha remarcat la seva intenció de “donar suport als moviments socials” assistint a la manifestació contra l’ampliació de l’Aeroport que hi ha convocada el 19 de setembre, i ha informat que 50.000 persones i 900 entitats ja s’han sumat a la declaració institucional contra el projecte.