Castelldefels prepara un pla per “endreçar” l’oci nocturn a la zona de la platja

El consistori reforçarà els controls per evitar que determinats locals deixin entrar menors d'edat

Roda de premsa de valoració de meitat del mandat a l'Ajuntament de Castelldefels. ACN

L’Ajuntament de Castelldefels (Baix Llobregat) prepara un pla a dues o tres setmanes vista per “endreçar” l’oci nocturn a la zona de platja del municipi. Així ho ha anunciat aquest dimarts Jordi Planell, regidor de Governació, Seguretat i Mobilitat, durant la roda de premsa de valoració de meitat de mandat.

Planell ha explicat que el tancament de les discoteques als municipis de l’entorn, principalment les de l’Hospitalet i Cornellà de Llobregat, ha fet que molts joves s’acostin cada nit a Castelldefels creant puntuals problemes de convivència. Als habituals botellots, que la policia local intenta evitar amb un reforç d’agents, s’han detectat alguns locals d’oci nocturn que permeten l’entrada de menors d’edat creant un “efecte crida”.

Jordi Planell ha recordat que el perfil habitual del client de l’oci nocturn al municipi és gent d’entre 25 i 45 anys que sopa a les guinguetes i restaurants de la platja i el seu entorn, prenen un copa i marxen. Un perfil que ara ha variat i que tot i que “s’ho esperaven” els obligarà a reforçar la vigilància i control.

En aquest sentit, el regidor ha avançat que, a banda d’insistir en el control dels botellots i les aglomeracions de gent a l’entorn de la platja, s’incrementaran els controls per evitar l’entrada de menors d’edat als locals d’oci nocturn. Menors, ha recordat el regidor, que habitualment assitien a les sessions de tarda de conegudes discoteques del Baix Llobregat i que ara han optat per desplaçar-se a Castelldefels buscant espais oberts i una platja de cinc quilòmetres de llarg i amb molta oferta de restauració i oci.

Planell ha afegit que aquest reforç policial es farà amb efectius de la policia local i dels mossos que treballaran conjuntament com han vingut fent fins ara amb resultats excel·lents com els obtinguts la passada revetlla de Sant Joan quan no es va registrar cap tipus d’incident al municipi.