fbpx

Aquest Nadal no regalis animals

Avatar photo

691 gossos i gats han entrat a la Protectora d’Animals de Sabadell aquest 2023. Una xifra alta, però que es manté estable respecte als anys anteriors. Si bé a l’estiu és l’època que es produeixen més abandonaments d’animals, quan s’acosten les festes nadalenques molts són adoptats i concebuts com a un simple “regal”. Malauradament, moltes d’aquestes adopcions no acaben de la millor manera, el que suposa un trauma per a l’animal. Per aquest motiu, la responsable del refugi d’animals, Claudia Matheja, recorda que no s’han de fer regals que siguin animals. “Son seres sintientes con unos 15 años de vida y en gatos másHay que plantearse si se tiene el espacio y el dineroHay que hacer una reflexión profunda, clara y responsable”, assegura.

L’història de la Protectora d’Animals de Sabadell es remunta a l’any 1962, amb l’aprovació del patronat local de la ciutat, quan a Sabadell es va crear un refugi d’animals de companyia. No tenia cap altra ajuda que la bona voluntat i les escasses aportacions econòmiques d’un nombre reduït de persones. Amb el pas dels anys, el nombre d’animals abandonats que recollien s’incrementava vertiginosament, el que va suposar que el refugi es constituís com a una associació i s’instal·lessin davant del santuari de la Salut, on està situat actualment.

Des de l’any 2004, el refugi disposa d’un equip de voluntaris i voluntàries que dediquen desinteressadament part del seu temps als animals. Aquest equip de voluntariat, a més de poder garantir que mentre els animals no són adoptats visquin en les millors condicions de vida, tenint cura del seu estat de salut, alimentació i neteja; també han permès formar diferents equips de treball i dur a terme projectes tant dins com fora de la protectora.

Protectora d’Animals de Sabadell. Foto: Júlia Ponsa

En aquest sentit, buscar una nova llar a cada un dels animals abandonats és un dels objectius principals de la Protectora. Si bé els cadells són sovint adoptats ràpidament, hi ha un gran nombre d’animals que estan sentenciats a passar la vida a la protectora, ja sigui per la seva mida, caràcter o perquè són vells. Actualment, a la protectora hi resideixen 270 animals (120 gossos i 150 gats), que busquen famílies que els puguin donar una segona oportunitat.

No obstant això, adoptar no és l’única forma d’ajudar. La Lliga Protectora d’Animals de Sabadell és finança en bona part gràcies a les aportacions econòmiques dels seus socis i sòcies. Una aportació econòmica que encara que sigui molt reduïda ja ajuda, ja que la soma de tots acaba fent molt. “Hacerse socio implica 6 euros al mes y es la mejor forma de ayudar a los animales. No hay que implicarse presencialmente y con esta pequeña aportación podemos comprar piensomedicamentos, pagar al veterinario, a la gente que trabaja aquí y a todo lo que necesitamos hacer“, explica la responsable del refugi.

Així mateix, ara que entrem en temporada de fred, la protectora necessita determinat material i instal·lacions específiques. Sobretot, necessiten mantes per als animals, ja que aquestes s’usen i es fan malbé contínuament. A més, de cara al mes de gener busquen cases d’acollida per aquells animals que estan més delicats. I és que l’hivern i les baixes temperatures, com és evident, afecten de ple als animals.

Un dels gats pendents d’adopció. Foto: Júlia Ponsa

Per aquest motiu, des de fa un mes han posat en marxa un projecte conjuntament amb migranodearena.org per tal de buscar fons per a instal·lar un sistema d’aerotèrmia als patis dels cadells i dels gats. “En invierno aquí bajamos de 5 grados. Para calefactar la zona de los animales más delicados de la protectora necesitamos 7600 euros. De momentoya hemos logrado 96 donaciones y 4324 euros”, afirma Claudia Matheja.

Una instal·lació que serà clau per a evitar que els cadells de gos o els gats emmalalteixin pel fred, aconseguint una temperatura òptima que pugui millorar la seva salut i benestar.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Es fa una crida de candidats pel Premi Àmfora 2023

Notícia següent

Barcelona s’encén de vermell pel Dia Mundial de la Sida

Notícies relacionades