ADN, el nou festival de Cerdanyola del Vallès

Neix ADN Cerdanyola del Vallès, un nou festival per donar a conèixer a tothom la gran creativitat musical de la ciutat

La música, en els seus variats estils, és un dels eixos força que marca la vida cultural de Cerdanyola del Vallès. Aulos, Escola Municipal de Música, el Casal de Joves, escoles de música privades, Festival de Blues, Cerdanyola Ràdio, entitats, grups, locals i mols altres actors han creat durant anys un ecosistema musical especial a la ciutat, d’una gran i constant productivitat. Es pot dir que l’ADN de Cerdanyola del Vallès és, en una part important, musical.

La fertilitat creativa musical de la ciutat necessita d’espais on mostrar-se i donar-se a conèixer. Per això l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha decidit organitzar un nou festival, l’ADN. Un espai obert a bandes emergents o a grups existents amb projectes nous que vulguin presentar el seu treball. En tot cas, els grups han de ser de Cerdanyola del Vallès.

La primera edició de l’ADN es farà el dissabte 9 de juliol al Parc de Canaletes, un espai preparat perquè la música feta a Cerdanyola del Vallès soni des de les 18 h de la tarda a la 1 h de la nit. Hi actuaran sis grups d’estils diferents, tot amb el comú denominador de nous treballs sota el braç. Es tracta dels Bronce, Edena, Enjoy, Jimmy Suicide, Menphis Train i Tupe.

L’accés a l’ADN serà gratuït. L’organització anirà a càrrec de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès amb la col·laboració de La Constància – Factoria Cultural.

El regidor de Cultura, Óscar Pons, explica que l’ADN neix amb la voluntat de fer costat a noves bandes de la ciutat així com a d’altres existents que proposen nous projectes. “La música és un dels grans actius de Cerdanyola del Vallès”, destaca, tot afegint que des del govern local “volem donar un cop de mà a les persones artistes perquè divulguin el seu art”. Començar sempre és difícil, afegeix, “Per això aquest festival facilitarà als músics les millors condicions per actuar“. Escenari, backline i el necessari per un esdeveniment d’aquesta mena. El regidor convida a la tota la ciutadania perquè gaudeixi de l’ADN Cerdanyola, donant suport a la creativitat musical que caracteritza la ciutat. “Una creativitat que gaudeix d’una molt bona salut i ens ajuda a viure amb una banda sonora feta a Cerdanyola del Vallès”, sentencia.

Els grups que actuaran i la música que fan