La Ciutat de Barcelona

Uns 150 adolescents han participat al juliol a l’Aula d’acollida d’estiu de l’Hospitalet

Joves que fa poc que són a la ciutat o que s’incorporaran al setembre als centres educatius han participat durant quatre setmanes en activitats per facilitar el procés d’adaptació

Un any més, l’Ajuntament ha posat en marxa l’Aula d’acollida d’estiu amb l’objectiu d’oferir un espai d’acollida i aprenentatge sociolingüístic a infants i joves que acaben d’arribar a la ciutat. Així, disposen d’un recurs per aprendre i practicar la llengua catalana de forma lúdica que els permet establir-hi vincles positius perquè els processos d’adaptació i inclusió siguin més senzills. Un altre element important és facilitar l’arrelament d’aquests joves a la ciutat, per tal que coneguin la seva realitat i els seus serveis, drets i deures.
L’objectiu final és promoure la inclusió social i la igualtat d’oportunitats en adolescents d’origen immigrant, a través d’un suport socioeducatiu adaptat a les necessitats individuals. L’Aula d’acollida d’estiu s’ha desenvolupat durant quatre setmanes a l’Institut Eduard Fontserè i ha comptat amb la participació d’uns 150 adolescents.
L’Aula d’acollida d’estiu s’adreça a alumnes d’Educació Secundària Obligatòria de les aules d’acollida dels centres educatius, que s’incorporaran al setembre al sistema educatiu o que fa menys d’un any que han arribat a la ciutat.
El treball a l’Aula s’articula a través de:
  • Activitats formals de reforç escolar, en aules amb grups de 15 alumnes per treballar la part teòrica de l’aprenentatge de la llengua catalana amb material escolar adaptat. També s’aborda el benestar emocional.
  • Activitats lúdiques, per posar en pràctica i interioritzar els coneixements adquirits i que inclouen sortides a recursos de L’Hospitalet, de Barcelona i d’altres municipis propers. A més, s’aborden els hàbits saludables, per exemple amb la pràctica regular d’activitats físiques.
Aquesta iniciativa forma part del Pla educatiu d’entorn de L’Hospitalet i està finançada amb els fons Next Generation, del Ministeri d’Educació i Formació Professional, dins el Pla de millora d’oportunitats educatives (PMOE), impulsat conjuntament pel Departament d’Educació i l’Ajuntament de L’Hospitalet, que el desenvolupa a través d’un conveni de col·laboració amb l’entitat de la ciutat Cultura Tretze.
Adrià Torres Redacció

Missatges recents

Caos a les ciutats: Sense semàfors i tothom als carrers

L'apagada a l'Estat i part d'Europa és una rara avis i la gent reacciona en conseqüència en això. Està afectant…

18 minuts fa

ÚLTIMA HORA | Apagada general a tot l’Estat

Apagada general de la xarxa elèctrica de tot l'Estat. Vora dos quarts d'una del migdia, s'han apagat les llums de…

27 minuts fa

El Catllar respon a les queixes de seguretat amb més mesures a tota la població

L'Ajuntament del Catllar ha respost recentment sobre la seguretat a la urbanització Parc de Llevant, assegurant que s'estan implementant diverses…

1 hora fa

El Dr. José Augusto García Navarro, responsable de la nova gerència sanitària i social de la Xarxa Santa Tecla

La Xarxa de Santa Tecla Sanitària, Social i Docent reestructura el seu equip de gerència i incorpora el Dr. José Augusto…

1 hora fa

Un policia local salva la vida a un nadó amb un massatge cardíac

Un agent de la policia local de Valladolid ha salvat la vida a un nadó d'uns dos mesos que no…

2 hores fa

Desallotjada a Vilafranca una casa ocupada amb incidents el dia de Sant Jordi

Divendres passat, la Policia Local i el servei de Convivència i Ciutadania de l’Ajuntament de Vilafranca van aconseguir desallotjar i…

2 hores fa

Esta web utiliza cookies.