Un menor resulta ferit greument en ser atropellat per un trineu

El nen de cinc anys ha patit un trencament de fèmur, haurà d’anar sis mesos amb cadira de rodes i no saben si podrà recuperar la mobilitat

La tarda de divendres, a la Vall d’incles, un nen de cinc anys va patir l’atropellament d’un trineu en el qual anaven uns joves, patint ferides severes, segons publica el Diari d’Andorra.

Segons ha explicat el pare del menor, la família es trobava en una zona de la vall canillenca propera al riu jugant, quan van aparèixer dos nois d’uns quinze anys que anaven en un trineu. “Se’ls va descontrolar el trineu i van anar a parar contra el nostre grup amb la mala sort que es van emportar per davant el meu fill de cinc anys”.

A conseqüència del xoc el menor va patir un trencament del fèmur de la cama dreta. “El vaig muntar a un trineu, el vaig tapar com vaig poder i vam sortir del lloc cap a una zona propera on hi ha uns apartaments de lloguer. Allà vaig intentar immobilitzar-li la cama tot el que vaig poder, que ja li penjava per la lesió, i el propietari dels apartaments ens va atendre fins que van venir els bombers de Canillo i l’ambulància de l’hospital”, relata el pare.

A l’hospital Nostra Senyora de Meritzell van operar el nen i la intervenció quirúrgica ha anat bé. “La primera imatge va ser molt impactant. Li han hagut de tallar un tros de l’os de la cama i col·locar un ferro del maluc fins al genoll perquè el trencament que va patir es trobava molt a prop del genoll. Ara haurà d’estar dos mesos al llit sense moure’s, sense poder anar a l’escola i després amb cadira de rodes, en principi durant sis mesos segons la seva evolució”.

Muñoz relata que els metges no saben si el seu fill podrà recuperar la mobilitat, “ara està bé, sap molt de greu que li hagi passat això tan petit, tot i que això també pot ajudar al creixement ossi i facilitar la recuperació de la mobilitat”, diu esperançat. La família, resident habitual a Barcelona i amb segona residència a Andorra, es trobava de vacances quan es va produir l’incident. Ara resten a l’espera del seguiment del traumatòleg i les instruccions per traslladar el menor a la capital catalana. “El metge que l’ha operat també exerceix a la Clínica Corachán de Barcelona i estem esperant que ens donin les instruccions a seguir un cop tingui l’alta per traslladar-lo i fer el seguiment allà”, explica Muñoz.

El pare lamenta que la família dels nois que el van atropellar abandonés el lloc dels fets sense esperar l’arribada de l’ambulància ni interessar-se per l’estat del menor. “La meva dona es va desmaiar, jo estava centrat en el nen i ells van recollir i van marxar corrents”, relata.

Muñoz explica que de moment no han denunciat els fets a la policia i no tenen clar si fer-ho, “va passar tot molt ràpid i no sabíem com actuar, només estàvem pendents del meu fill. No esperem treure cap compensació econòmica, sabem que ha estat un accident, però lamentem que no es prestessin a oferir-nos ajuda. Esperem que al donar-li difusió al que ha passat se’ls remogui la consciència”, afirma.