El transport públic d’Andorra serà gratuït

Per pal·liar l'impacte de la inflació i la pèrdua del poder adquisitiu de la ciutadania arran de la pandèmia i la guerra d'Ucraïna

El Govern d’Andorra farà gratuït el transport públic per pal·liar l’impacte de la inflació i la pèrdua del poder adquisitiu de la ciutadania arran de la pandèmia i també de la guerra d’Ucraïna. Una de la finalitat és fomentar l’ús d’aquest transport entre els ciutadans i que el principat es transformi en un territori amb un factor mediambiental més alt.

Però l’executiu, segons Diari d’Andorra, ha descartat una ajuda directa de la rebaixa del preu de la gasolina com s’ha fet a Espanya amb el descompte de 20 cèntims el litre perquè l’argument del Govern defensa que el carburant ja és més barat a Andorra que a l’Estat.

Amb anterioritat, el Govern havia destacat la seva voluntat d’anar cap a un transport públic gratuït o amb el cost més baix possible, un fet similar al que ja passa a Luxemburg, tal com va assegurar el ministre d’Economia, Jordi Gallardo. Encara que aquesta és la voluntat de l’executiu; en l’actualitat es desconeix si aquesta mesura de la gratuïtat del transport públic, que s’implantarà aviat, serà només de caràcter temporal o perdurarà en el temps.

Per una altra banda, el Govern vol mitigar la pujada del carburant pels transportistes i taxistes. Per això, s’està negociant com podrien funcionar unes ajudes per ells, que són els sectors que necessiten la gasolina de manera essencial per treballar.