Un torró elaborat amb productes de Sant Julià es presentarà a la Fira de Santa Llúcia

L’inici de la mostra coincidirà amb l’encesa de l’enllumenat de Nadal

La Fira de Santa Llúcia que se celebrarà els propers 3, 4 i 5 de desembre, tindrà com a novetat la presentació d’un torró elaborat únicament amb  productes de Sant Julià de Lòria com ara mel Autèntic i Ratassia de la  Carmeta. Arran de l’experiència de l’any passat amb els torronaires  d’Agramunt, es va demanar a l’empresa Virginias si era possible fer un torró  amb productes de la parròquia i el resultat ha estat aquest. 

L’inici de la mostra, la més antiga que té lloc a la parròquia amb prop de 40  edicions, també coincidirà amb l’encesa de l’enllumenat de Nadal que  tindrà lloc a la plaça de la Germandat i comptarà amb “uns personatges  molt especials que ens portaran la llum”, segons ha explicat la cònsol  menor, Mireia Codina. 

Música, tallers, jocs i una trentena de parades amb tota mena de productes  relacionats amb el Nadal conformaran una de les fires més entranyables del  calendari lauredià. La Coral Rocafort, Andorra Lírica i Guillem Tudó son  alguns dels músics que amenitzaran la mostra durant el cap de setmana.  

Igual que en l’edició 2020, el dissabte un grup de mestres torronaires  elaboraran en directe l’autèntic torró d’Agramunt. En la vessant musical, un  dels plats nous serà una actuació de saxo a duo entre Guillem Tudó i el  joveníssim Pere González de Alaiza -recent guanyador del Solo Youth Sax 

que tindrà lloc desprès de l’encesa de llums del divendres. “És una cosa  inèdita que no s’ha fet mai i crec que serà molt especial”, ha manifestat  Codina.

Tot i que es tracta d’un esdeveniment adreçat a tots els públics, el segment  infantil és en el que més s’ha pensat i per això l’Escola d’Art oferirà tallers  gratuïts de galetes, d’espelmes i garlandes. La situació sanitària obliga que  els tallers siguin de com a màxim sis persones, per la qual cosa cal contactar  prèviament per fer la inscripció abans de les 14 hores del dia 3 de desembre  a escoladart@comusantjulia.ad o bé trucant al número 744-044. Més  informació al web www.santjulia.ad