Salut amplia els grups de convivència de les llars d’infants i les activitats de lleure

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha actualitzat aquest dimecres les dades epidemiològiques relacionades amb la pandèmia de SARS-CoV-2 al Principat, i ha anunciat que la taxa de reproducció se situa avui en 0,71. Així, es confirma tant la disminució de nous casos diaris, com el nombre d’actius –avui n’hi ha 95 i des de fa uns dies la xifra no sobrepassa el centenar– com especialment la pressió sanitària: aquest dimecres només hi ha una persona que resta ingressada a la planta de l’Hospital a causa de la COVID-19.

Donades aquestes xifres, l’Executiu considera que pot seguir alleugerint algunes de les mesures decretades per fer front a la pandèmia. En aquest sentit, aquest dimecres es publicaran dos avisos que fan referència a les llars d’infants i a les activitats extraescolars.

Així, s’augmenta a 20 el nombre d’infants que poden formar un mateix grup de convivència a les llars d’infants i guarderies. En el cas de les activitats de lleure i extraescolars, la xifra s’augmenta a 25 per a totes les edats. El ministre també ha apuntat que l’ús de mascareta durant aquestes activitats es regeix per les normes generals: actualment s’ha d’utilitzar a partir dels 8 anys i es recomana a partir dels 6 anys.

El titular de Salut també ha actualitzat la resta de dades epidemiològiques: des de l’esclat de la pandèmia hi ha hagut un total de 13.791 casos a Andorra i s’han registrat 13.569 altes. El total de defuncions fins a la data és de 127. Finalment, pel que fa a la població escolar, Martínez Benazet ha precisat que, com els darrers dies, 4 aules resten en vigilància activa parcial i 2 en vigilància passiva.

Dilluns s’inicia la vacunació amb Pfizer als majors de 16 anys

El ministre de Salut també ha avançat que a partir del proper dilluns es començaran a vacunar als ciutadans inclosos en la franja d’edat dels 16 a prop dels 30 anys amb els vaccins de Pfizer que van arribar provinents d’Espanya.

Paral·lelament, també se segueix amb la vacunació de les persones que tenen més de 36 anys amb els vaccins, en aquest cas, del laboratori d’Oxford/Astrazeneca i provinents de França. Es preveu que pràcticament s’acabin d’administrar durant aquesta setmana. A més, al Centre de Vacunació se segueixen posant les segones dosis a les persones que fa setmanes que van rebre la primera ara fa unes setmanes.

Martínez Benazet ha recalcat de nou la importància de seguir vacunant el màxim possible de població per augmentar la immunitat de grup: “actualment hi ha un 48,7% de la població vacunable que ja ha rebut, com a mínim, una dosi de la vacuna contra la COVID-19”. La plataforma on cal registrar-se per poder-se vacunar –es pot fer a www.govern.ad/preinscripcio o 775019– registra aquest dimecres 45.889 persones.

Finalment, pel que fa al total de dosis administrades, el responsable de Salut ha informat que ja s’han posat 44.638 vacunes: d’aquestes, 32.537 són primeres dosis i la resta, 12.101, segones.