La Ciutat d'Andorra

Rècord de participació a la Massana Fogons

Les Jornades de gastronomia sostenible d’hivern introdueixen components d’inclusió i diversitat

La dissetena edició de les Jornades de gastronomia sostenible d’hivern s’han  batejat amb el nom de Fogons del Món, amb l’objectiu de mostrar l’ampli  ventall de gastronomies dels restaurants de la parròquia.  

La consellera de Dinamització turística i comercial, Bet Rossell, ha afirmat que  “la intenció és transmetre que a la Massana oferim cuina internacional amb  producte local i de proximitat, que continua sent l’eix principal de les jornades”. En total hi participen 29 restaurants de tots els quarts de la Massana, amb  cuines de diferents procedències: andorrana, italiana, brasilera, portuguesa,  argentina, filipina, xilena, mexicana… 

Rossell ha remarcat la importància d’aquesta participació rècord, ja que  demostra la implicació dels restaurants amb aquest projecte que pretén posar  en valor la gastronomia local, seguin els criteris fixats dins l’estratègia la  Massana, epicentre de la gastronomia sostenible. Segons la consellera, “les  propostes culinàries són molt variades, però totes tenen en comú la seva  qualitat i creativitat”. Entre les propostes hi ha plats tan suggeridors com “crep  d’entranya amb farina de sarraí, mozzarella i cibulet”, “risotto de formatge  d’ovella”, “empanada saltenya de carn de poltre d’Andorra” o “filet de vedella  d’Andorra amb fulles d’espinacs al wok”. 

La presentació s’ha fet al restaurant l’Eulari, d’Anyós, que ha participat a les  jornades des del seu inici, com ha explicat el propietari Amaro Batista. Aquest  establiment inclou en els menús productes del seu propi hort i dedica una gran atenció a la sostenibilitat. Per exemple, les restes de verdures o closques d’ou  serveixen per fer compost o per alimentar les gallines. 

A banda de la diversitat de cuines del món, aquesta edició també compta amb  un altre component: la inclusió i, en concret, el paper de la dona dins la  gastronomia massanenca. Durant tot el mes de febrer, s’aniran publicant a les  xarxes diverses entrevistes amb dones xefs, caps de cuina, cambreres, caps  de la sala i propietàries de restaurants. 

També ha participat en la presentació la Cap de Turisme i Dinamització, Emma  Jiménez, que ha exposat les activitats complementàries als menús de les  jornades: els tasts de vins, que inclouen diverses propostes d’aperitius; el taller  per aprendre a fer una barbacoa responsable; i els tallers de cuina sostenible,  amb Kattia Juárez, que donarà tècniques de reaprofitament i consells per  involucrar a tothom a millorar els procediments dins les cuines. 

Una altra novetat de l’estratègia La Massana, epicentre de la gastronomia  sostenible és que es faran jornades de cuina a les escoles. Seran unes  sessions que impartiran cuiners i cuineres de la Massana.

MinervaPacheco

Missatges recents

Mollet, seu de la primera acadèmia de la Fundació d’Alexia Putellas

La capitana del FC Barcelona, Alexia Putellas, campiona del món amb la Selecció espanyola i…

6 hores fa

El periodista Mateu Ciurana presenta la seva novel·la sobre Ava Gardner a Blanes

Aquest passat dimarts van continuar les activitats paral·leles del I Blanes Costa Brava International Film…

7 hores fa

Mor un jove de 23 anys en ofegar-se mentre col·locava una boia a la Costa Brava

Un noi de 23 anys ha mort aquesta tarda després d'un accident mentre col·locava boies…

7 hores fa

El primer ministre d’Eslovàquia està “lluitant per la seva vida” després de rebre cinc trets

El ministre de Defensa d'Eslovàquia, Robert Kalinak, ha informat que el primer ministre, Robert Fico,…

7 hores fa

En marxa les activitats “Xerrem de castells” a Vilafranca del Penedès

Del 16 de maig al 23 de juny Vilafranca del Penedès acollirà el programa d’activitats…

8 hores fa

El mag David Copperfield, acusat d’agressió sexual per 16 dones

David Copperfield, el famós mag i il·lusionista estatunidenc que va triomfar per tot el món…

8 hores fa

Esta web utiliza cookies.