Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

Rècord d’inscrits en la 9a edició de la Micro First Lego League Andorra Telecom

Avatar photo

El col·legi espanyol Maria Moliner i el centre de Formació Professional d’Aixovall s’afegeixen a la competició de robòtica educativa que organitza Andorra Telecom

La Micro First Lego League Andorra Telecom comptarà en aquesta novena  edició amb la representació més nombrosa de centres escolars del Principat de les edicions celebrades fins a la data. I es que a les escoles de segona  ensenyança d’Ordino, Santa Coloma, Encamp, a la Sagrada Família, Janer i  Sant Ermengol, s’afegeixen en aquesta edició l’escola Maria Moliner i el Centre  de Formació Professional d’Aixovall. Una fita que demostra que el camí encetat  fa 9 anys per Andorra Telecom per l’educació STEAM (ciència, tecnologia,  enginyeria i matemàtiques) ha aconseguit implicar a la majoria de centres de  segona ensenyança del país. 

Tal com ha explicat la cap de Responsabilitat Social Empresarial de la  companyia en la roda de premsa de presentació de la 9a edició que s’ha  realitzat a l’aula tecnològica del col·legi Sant Ermengol,”el torneig comptarà amb 8 centres escolars i 15 equips, unes xifres que ens satisfan moltíssim i que  garanteixen un torneig molt disputat i amb emoció assegurada”. Per Martí,  “aquest torneig de robòtica educativa ha anat consolidant-se entre els centres  escolars del país i considerem que aquesta és una mot bona notícia per  Andorra. Aconseguir incentivar la curiositat per les formacions STEAM entre els  joves era l’objectiu inicial i considerem que aquest torneig reuneix els  ingredients necessaris per motivar als joves a participar i el que és més  important, a gaudir de la formació”.

Com apunta Maria Gilabert, coordinadora STEAM i professora de tecnologia  del col·legi Sant Ermengol, “aquesta proposta és molt enriquidora per tots els  nois i noies que hi participen, ja que no només els permet aprendre a resoldre  reptes de manera autònoma i a treballar com un veritable equip, sinó que va  molt més enllà: el component motivador de la robòtica els converteix en  investigadors, programadors i tecnòlegs durant uns mesos”. 

Des de fa uns mesos els equips estan treballant en el repte proposat en  aquesta edició per la FIRST LEGO, L’energia del futur. 

Aquesta competició creada per inspirar als joves a experimentar i fer créixer el  seu pensament crític a través de la diversió i dels aprenentatge de les habilitats  STEAM es desenvolupa en tres àmbits que valoren els jutges i àrbitres del  torneig: el joc del robot, el projecte científic i els valors de la FIRTS LEGO. 

En el joc del robot, els equips han de dissenyar i programar un robot que ha de  complir unes missions en un tauler de joc. Entre les 15 missions del repte,  cada equip ha seleccionat aquelles que els hi han de permetre assolir el màxim  nombre de punts en un temps de dos minuts i mig per cada ronda. Es comptabilitza la millor ronda de cada equip. 

Les 15 missions d’aquesta edició són: La planta d’hidrogen; la plataforma  petrolera; el magatzem d’energia; la granja solar; la connexió a la xarxa  intel·ligent; l’automòbil hybrid; la turbina eòlica; la missió sorpresa; el dinosaure de joguina; la planta d’energia; la presa hidroelèctrica; la reserva d’aigua; el  power-to-x; la fàbrica de joguines i les bateries recarregables. 

En el projecte científic els equips han d’enfocar-se en una idea innovadora relacionada amb el repte, L’energia del futur. La recerca, les entrevistes a  experts sobre el tema, identificar un problema i desenvolupar la solució serà un  procés en el qual l’equip ha de treballar seguint també els valors de la FIRST  LEGO: la inclusió; la innovació; la recerca; l’impacte; la diversió i el treball en  equip. 

Andorra Telecom promou la formació de la robòtica i innovació entre els infants  i adolescents a través de les competicions com la Micro First Lego league, que  aplega equips de diferents escoles, i a través de la World Robotic Olympiad  (WRO), que reuneix clubs de robòtica. L’objectiu és incentivar les activitats  relacionades amb l’educació STEAM, un model pedagògic que agrupa cinc  àrees – ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques – per a la resolució  de problemes tecnològics. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Joan Sabaté renuncia com a subdelegat del govern espanyol a Tarragona

Notícia següent

ÚLTIMA HORA: Un home de 83 anys mata a la seva dona i es lliura a la policia

Notícies relacionades