fbpx
Divendres, 23 de febrer de 2024
És notícia

Planta d’energia verda amb biomassa per als edificis de Canillo

Avatar photo

Un dels projectes estrella de la candidatura de Demòcrates + Independents de Canillo  és la construcció d’una planta d’energia verda amb biomassa a l’edifici de Perecaus,  per distribuir calor a tots els edificis públics de Canillo, els quals actualment s’escalfen  amb energia fòssil. Aquests edificis són el Palau de Gel (que genera una important  despesa energètica), l’antic Comú i l’actual, el futur Centre d’Atenció Primària i, fins i  tot, en una segona fase i si el Govern hi vol participar, els centres escolars. Aquesta  nova instal·lació s’abastirà del que es genera anualment amb les actuacions de gestió,  neteja i protecció dels boscos de la parròquia.  

El número 2 de la llista, Marc Casal, ha recordat que Canillo és “una de les parròquies  amb més massa forestal de tot Andorra, a la qual hi destinem més de 100.000 euros  l’any” per a la seva protecció. En total, s’actua en 30 hectàrees, les quals “generen  prou massa forestal per alimentar tots els edificis comunals“. L’actual cònsol menor  també ha defensat que, amb aquest projecte, “Canillo reduirà molt les seves  emissions a l’atmosfera i la ciutadania gaudirà d’un poble més verd“. 

Així mateix, Casal ha refermat que es reforçarà la gestió activa dels boscos de la  parròquia, per contribuir a la seva protecció i minimitzar el risc d’incendis.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

ACO + DA + Independents + SDP farà un parc cobert

Notícia següent

Demòcrates + SDP + Independents posarà habitatges a preu assequible

Notícies relacionades