fbpx
Dissabte, 2 de març de 2024
És notícia

Andorra rehabilita l’església de Sant Roc de Sornàs

Avatar photo

La intervenció de rehabilitació té com a objectiu resoldre els problemes d’humitats detectats en l’hermeticitat general

El Ministeri de Cultura i Esports, a través del departament de Patrimoni Cultural, informa que la darrera setmana van iniciar-se els treballs de rehabilitació general de l’església de Sant Roc de Sornàs, declarada Bé d’Interès Cultural l’any 2003. Els treballs s’emmarquen en la tasca del departament per impulsar els treballs necessaris per conservar i mantenir el patrimoni immoble del país, amb la voluntat que perduri en el temps en les millors condicions possibles.

La intervenció de rehabilitació, que es farà sota la direcció dels tècnics del Departament de Patrimoni Cultural, té com a objectiu resoldre els problemes d’humitats detectats en l’hermeticitat general i que han provocat degradacions dels acabats interiors. Al llarg de deu setmanes es procedirà a canviar la coberta, resoldre problemes d’humitats i filtracions, reparar parts de fusteria degradades tant de la coberta com de l’interior, refer el soler, i consolidar motius pictòrics existents a l’interior, sanejar, arrebossar i pintar a la calç.

També es millorarà la ventilació natural del bé immoble augmentant la capacitat passiva de renovació de l’aire dels murs, la qual cosa s’obté substituint gran part del revestiment actual de la façana principal per un material de calç més tradicional i eficient. Es previst que les portes de Sant Roc torni a obrir a finals del mes de maig, un cop acabada la intervenció. El passat mes de novembre el Govern va aprovar l’adjudicació dels treballs de rehabilitació del Bé Cultural a l’empresa COAN, SA per un import de 55.133 euros.

Sant Roc de Sornàs

Sant Roc és una petita i senzilla església situada al centre del poble de Sornàs. A la llinda de fusta de l’entrada hi ha la inscripció de la data de construcció, 1750. D’aquesta època es conserva la planta general rectangular, una capçalera quadrangular i un campanar d’espadanya amb un arc de mig punt adovellat. L’església venera als tres sants advocats contra pestes i malalties contagioses: Sant Sebastià, Sant Fabià i Sant Roc.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els refugiats ucraïnesos podran utilitzar els permisos de conduir del seu país a Espanya durant un any

Notícia següent

Badalona demana a les principals entitats bancàries que millorin l’atenció presencial a la gent gran

Notícies relacionades