La Ciutat d'Andorra

La nova edició de l’Andorra a Taula passa de 30 a 35 participants

Enguany, hi ha una pujada en la participació respecte de l’any 2023: Seran 21 hotels i 14 restaurants

Una nova edició de l’anual Andorra a Taula ha estat presentada a les instal·lacions del centre d’oci Unnic Andorra amb la presència del president de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Jordi París; el responsable de ‘trade marketing’ d’Estrella Damm, Javier Tirado; el responsable de Comunicació de Morabanc, Josep Lluís Trabal; i el xef executiu d’Unnic, Thierry Burton.

Enguany, hi ha una pujada en la participació respecte de l’any 2023, passant de 30 a 35 participants. “S’han apuntat cinc restaurants nous i hi ha nou establiments que tornen després d’uns anys d’aturada”, ha confirmat París. En concret, seran 21 hotels i 14 restaurants que oferiran del 8 al 30 de novembre menús tradicionals o de degustació entre 35 a 65 euros amb els quals pretenen donar sortida als productes de temporada i la cuina de muntanya. Així mateix, s’ha mencionat que es torna a comptar amb restauradors de les set parròquies, fet que no succeïa des de la pandèmia.

“Poder tornar a tenir participació de totes les parròquies, com ho fèiem abans de la pandèmia, era un repte que volíem assolir i ho hem aconseguit”, ha declarat París, afegint que van tenir més complicacions amb les parròquies altes. Aquesta tradició de la UHA, que compta des de fa molts anys amb el suport d’Andorra Turisme, Estrella Damm i, més recentment, de Morabanc, coincidirà de nou amb el renovat Shop In Andorra (antic Andorra Shopping Festival).

Javier Tirado, i el xef executiu d’Unnic, Thierry Burton, durant la presentació de l’Andorra a Taula 2024

“Hi ha molts participants que no pertanyen a la Unió Hotelera i altres que sí, però ens agradaria que fossin molts més hotels i restaurants” ha revelat. En aquest sentit, París ha mencionat que, encara que els turistes gaudeixen molt de la iniciativa, el públic objectiu principal són els clients del país, ja que “als residents els agrada molt l’Andorra a Taula”.

A causa dels bons resultats obtinguts l’any passat, es continuarà amb el format dels menús degustació per poder “ampliar l’oferta de restaurants”. “És un pas més per seguir-ho reforçant”, ha confirmat el president de l’UHA. Així doncs, es recuperen els llibrets en paper tan característics de la cita, encara que es manté el format en digital. “Hem volgut recuperar-ho perquè rebre-ho a casa sempre era motiu d’alegria, dona molta nostàlgia poder tenir-los en físic”, ha mencionat.

Per la seva banda, Tirado ha declarat que l’objectiu és “potenciar la gastronomia local de cada regió”. En aquest sentit, una altra de les novetats d’enguany és que s’oferirà un menú maridat per poder tastar les dues varietats de cervesa Estrella Damm: la normal i la Inèdit. “És una proposta que ve per millorar l’Andorra a Taula. Veurem com funciona”, ha asseverat.

Josep Lluís Trabal i Jordi París durant la presentació de l’Andorra a Taula 2024

També hi ha hagut ocasió perquè alguns dels participants donessin la seva opinió. Burton veu la cita com una oportunitat perquè “cada casa pugui demostrar la seva cuina i promocionar-la”. A més, ha aprofitat l’ocasió per revelar la composició del menú que s’oferirà a l’Unnic, el qual estarà format per un aperitiu d’una focaccia rústica amb sobrassada i camembert al forn; una amanida tèbia de cigrons amb carabassó brasejat, tomàquet sec i burrata sedosa com a primer plat, seguit d’un porro a la brasa amb musclos en escabetx casolà i unes vieires enrossides amb mantega fumada i un toc de bitxo picant. Com a quart plat, hi haurà un llom de cérvola amb reducció de cacau, cafè i essència de tòfona; i un duo de sorbets de gintònics de gerds i llimona per postres, tot això acompanyat de les cerveses Inèdit i Estrella Damm de 33 centilitres amb un preu de 65 euros.

 

L’arribada massiva de temporers argentins, sota control

L’associació Argentinos en Andorra ja ha començat a avisar dels forts desplaçaments de temporers al país i les precaucions que s’han de mantenir. Demanat per aquest fet, París ha confirmat que mantenen converses fluides amb l’associació i el consell del sector privat de Turisme per tal de poder oferir unes pautes per informar a l’origen. “Mirem de minimitzar aquest impacte que, a vegades, pot ser contraproduent per al país d’una arribada massiva de gent”, ha declarat. Pel que fa a les contractacions, des de l’UHA ja han manifestat al Govern en diverses ocasions la voluntat de poder “anticipar aquestes informacions perquè tothom es pogués organitzar més i millor”.

“Ara veurem com és la fluïdesa de tot aquest funcionament. Ens consta que des de l’administració s’han fet alguns ajustos per tal de donar millor atenció a la gent que arriba i que es minimitzin també les cues i els impactes que genera tot això”, ha mencionat. A més, París confia en el fet que, durant el mes que queda de contractacions, es pugui realitzar de la millor manera possible. L’arribada massiva de currículums fa dues temporades ha provocat la creació d’un ambient d’inseguretat pel que fa a la protecció de dades. Per aquest motiu, el president de la Unió Hotelera ha asseverat que el tractament dels currículums s’ha gestionat d’una forma diferent. I ha recordat que si arriba el supòsit que es queden sense personal, el poden ampliar en un 30%, tal com es fixa a la quota d’immigració.

 

Sense xifres del pont de novembre

El president de la Unió Hotelera d’Andorra ha mencionat que el pont de novembre ha anat “sota les previsions” amb una arribada satisfactòria de turisme que ha estat mogut per les reserves de darrera hora. Tot i que encara no es tenen les xifres definitives, París ha confirmat que es tindran entre el vespre d’aquest dimecres i dijous. Finalment, hi ha una visió “optimista” de la temporada d’hivern, tant en els mercats internacionals com en els de proximitat.

Mendo

Missatges recents

La Sala Temàtica d’Arts Gràfiques de la Diputació de Lleida participa en la Nit dels Museus

La Sala Temàtica d’Arts Gràfiques de la Diputació de Lleida, ubicada al Complex de la Caparrella, torna a participar en…

32 segons fa

Macrocontrol policial a Girona durant la tarda i nit de divendres

El pla Kanpai dels Mossos contra la multireincidència ha arribat a Girona, coincidint amb Temps de Flors. Des de primeres…

50 segons fa

Els infants de Granollers celebren la 7a Trobada de Mediació Escolar

Aquest divendres 16 de maig s’ha celebrat la 7a Trobada de Mediació Escolar, al Palau d’Esports de Granollers. Hi han…

20 minuts fa

Una festa il·legal acaba amb 3 detinguts a Barcelona

La Guàrdia Urbana ha detingut 3 persones aquest divendres en un local de l'avinguda Meridiana, al districte barceloní de Sant…

26 minuts fa

Muntsa Sucarrats guanya la primera edició del Premi SouvenirART de Salou

El llibret ‘Salou, un mar de Cultura’, de Muntsa Sucarrats (Olesa de Montserrat, 1984) ha estat el souvenir guanyador de…

27 minuts fa

Novetats sobre el ferit greu per l’atropellament a Cornellà: tindria un coàgul al cervell

Ahir a la nit, una conductora va sembrar el caos als voltants de l'estadi del RCD Espanyol just abans del…

42 minuts fa

Esta web utiliza cookies.