Més del 64% de la població major de 16 anys ja ha rebut la vacuna

La cap d’Àrea del departament de Promoció, Prevenció i Vigilància de la Salut, Rosa Vidal, ha comparegut aquest dimecres per actualitzar les dades referents a la pandèmia ocasionada pel coronavirus SARS-CoV-2 a Andorra. Vidal ha informat que la xifra total de casos des de l’inici és de 14.021 persones i es registren un total de 13.757 altes. El total de defuncions fins a la data és de 127.

Així, ha apuntat la cap d’Àrea, es confirma el repunt i la tendència a l’alça dels darrers dies, que ha fet pujar la taxa de reproducció fins al 2,29. També es reflecteix en el nombre de casos actius, que fa una setmana que augmenta diàriament i se situa avui en els 137.

No obstant, ha ressaltat Vidal, cap de les persones afectades està ingressada a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, ni a planta ni a l’UCI, pel que la pressió sanitària no ha augmentat el darrer mes.

Finalment, i malgrat el curs escolar va finalitzar divendres passat, encara hi ha una classe que manté tots els alumnes sota vigilància activa i una altra en vigilància passiva.

Rosa Vidal també ha actualitzat les xifres referents a la campanya de vacunació. Fins ahir s’havien administrat 71.503 vaccins –43.013 primeres dosis i 28.490 segones–. Així, més del 64% de la població vacunable, és a dir majors de 16 anys, ja té com a mínim una dosi; el 42,6% ja té les dues. En aquest sentit, Vidal ha recordat que tal i com va avançar ahir el ministre Martínez Benazet a la Comissió Legislativa de Sanitat del Consell General, a partir d’aquesta setmana les persones que hagin passat la malaltia fa menys de 6 mesos ja poden demanar també rebre la vacuna.

De fet, ha prosseguit, aquest dimecres s’ha superat la xifra de les 50.000 persones inscrites a la plataforma habilitada per demanar el vaccí –www.govern.ad/preinscripcio o 775019– . Vidal ha animat a tothom que encara no ho hagi fet a apuntar-s’hi: “les vacunes han ajuden a reduir el nombre de casos greus i això es nota en què malgrat augmenta la taxa d’incidència, la pressió sanitària no ho fa”.