La Massana suma recursos per acompanyar les persones amb càncer

Les persones que pateixen càncer tenen a la seva disposició una sèrie de recursos per intentar millorar el seu benestar

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

A banda del tractament mèdic, que és l’eix central d’un procés oncològic, les persones que pateixen càncer tenen a la seva disposició una sèrie de recursos per intentar millorar el seu benestar.

El Comú de la Massana ha editat un tríptic informatiu que es farà arribar als centres de salut i a les consultes dels metges i que també es pot consultar digitalment.

D’una banda, des de fa anys, el Comú de la Massana compta amb un banc de perruques, que constantment es va renovant, gràcies a aportacions desinteressades. El banc de perruques disposa de la col·laboració d’Assandca i d’Andbank.

D’altra banda, també es gaudeix de la implicació de dues voluntàries que ofereixen de forma gratuïta sessions de reiki i sofrologia, unes teràpies complementàries que poden contribuir a millorar l’estat físic, mental i emocional de la persona.

 

Reactivació del Grup d’Ajuda Mútua

A més, el Comú de la Massana està reactivant el GAM, el Grup d’Ajuda Mútua, un espai de suport i acompanyament entre iguals per enfortir la xarxa de suport social i compartir experiències per fer front a la malaltia i al tractament.

A més de l’estand informatiu, tothom que vulgui pot provar durant uns minuts en què consisteix el reiki, amb la voluntària Salvi Muñoz.

Les cònsols de la Massana, Olga Molné i Eva Sansa, i el president d’Assandca, Josep Saravia, han acudit al punt informatiu per donar suport a les persones que estan patint un càncer de mama i animar-les a utilitzar els recursos disponibles.

Les dues parts asseguren que la col·laboració és important per poder sumar en benefici de les persones afectades. El nostre lema és “Junts podem alleujar el dolor —explica Saravia—, i és que amb els anys hem après que treballant en equip s’aconsegueix molt més i que sentir-se acompanyat és essencial per a una més ràpida recuperació”.