Majoral demana sinèrgies perquè la parròquia esdevingui el pol educatiu d’Andorra

Avatar photo

El cònsol major Josep Majoral ha aprofitat la inauguració del curs acadèmic 2021/2022 de la Universitat d’Andorra (UdA) per demanar sinèrgies a fi que la parròquia de Sant Julià de Lòria “es consolidi com un campus universitari nacional”.

Majoral ha començat la seva intervenció recordant que pertany a una generació que va haver de marxar a fora a cursar estudis i en aquest sentit ha explicat que aquesta situació ara es pot revertir perquè “actualment, els nostres joves ja poden escollir, i ben aviat, seran altres joves d’arreu del món els que escolliran Andorra per créixer professionalment i personalment”.

El cònsol ha fet aquestes consideracions a l’auditori Claror en presència de nombroses autoritats polítiques i acadèmiques del país entre les quals cal destacar el cap de Govern, Xavier Espot i el rector de l’UdA, Miquel Nicolau que estaven asseguts al seu costat en la taula presidencial.

Espot ha recollit el guant llençat per Majoral i en el seu torn de paraula ha dit que els plans del Govern passen perquè Sant Julià de Lòria sigui un referent educatiu perquè “cada parròquia ha de tenir el seu pol econòmic d’atracció”.

De la seva banda, el rector ha agraït el suport que “el Comú sempre ens dona” i ha recordat l’acord que va permetre que l’antiga oficina de Naturlandia sigui ara un espai de l’UdA. Fet aquest darrer que es va produir justament quan la universitat necessitava més instal·lacions per atendre les classes presencials degut a les problemàtiques d’aforament i distàncies provocades per la COVID-19.

L’acte ha començat per una petita interpretació a càrrec de l’acordionista Gautier Blanchard de l’Institut de Música d’Andorra la Vella i ha posat el punt i final amb el lliurament de les titulacions als graduats en diverses disciplines del curs passat. Entre mig ha tingut lloc la tradicional conferència d’un personatge convidat, honor que enguany ha recaigut en la doctora en Filologia Romànica de la Universitat de Barcelona, Carme Junyent, que ha ofert una ponència sota el títol “De la llengua no sexista a la llengua inclusiva: ha servit d’alguna cosa?. Com a dada significativa, destacar que el curs vinent és el primer en que l’UdA supera els sis centenars d’alumnes.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Campanya de control de camions i furgonetes a Torredembarra

Notícia següent

Investiguen el cap de ginecologia d’un hospital per la violació d’una menor

Notícies relacionades